18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Projecte Gandia promourà una revisió profunda del Pla General d’Ordenació Urbana de Gandia

Projecte Gandia considera que la reformulació i actualització del PGOU als nous temps és una ferramenta estratègia per una millor ciutat en el marc dels pròxims 30 anys.

El candidat a l’alcaldia per Projecte Gandia, Josep Alandete, i el núm. 2 de la candidatura, Joan Francesc Peris, han presentat aquest matí als mitjans les seues propostes en matèria d’Urbanisme i Habitatge en la línia de seguir construint l’anomenada ‘Ciutat Amable’.

Projecte Gandia considera com a eina estratègia per una millor ciutat en el marc dels pròxims 30 anys la revisió profunda del PGOU, Pla General d’Ordenació Urbana, buscant uns objectius fonamentals:
• Assegurar la conservació i regeneració dels valors naturals i culturals del territori.

• Reformular els usos del sòl industrial i de serveis amb la finalitat d’augmentar les empreses i llocs de treball industrial que donen més plusvàlues econòmiques i millora situació laboral mitjançant la gestió mancomunada amb altres municipis de la Safor.

• Repensar l’ús del sòl urbà per fomentar la vivenda social, la rehabilitació bioclimàtica interna de la ciutat i augmentar el sòl turístic hoteler en la platja de Gandia que aborde les necessitats d’Habitatge protegit en lloguer per a joves, rendes vulnerables i col·lectius expulsats del mercat de compra i de lloguer. En aquest sentit redactar també un Pla de Rehabilitació i promoció en lloguer social dels més de 380 pisos de la SAREB i afavorir i agilitzar la cessió d’espai públic per a la instal·lació d’ascensors on aquesta opció siga l’única possibilitat per a instal·lar-ho en edificis a rehabilitar.

• Dotar a Gandia de les infraestructures necessàries per a la seua economia i desenvolupament. Foment d’una xarxa de tramvies comarcal, duplicació del ferrocarril d’ADIF de Cullera a Gandia i la seua arribada a Dénia i Alacant, connexió de port de Gandia amb el corredor mediterrani. Reformulació de la connexió amb la platja de Gandia possibilitant alhora una connexió per a vianants entre la marjal i el Bairén.

• Sòl hoteler per ajudar a la desestacionalització i l’augment del turisme, més sòl públic i privat per a habitatge social per fer de Gandia una ciutat amable capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic:

• Continuació de la remodelació de l’avinguda del Grau fins a Gandia per a connectar i teixir l’entramat urbà del Grau amb el de Gandia.

• Continuació del bulevard de la carretera Natzaret-Oliva de la platja fins a l’Avinguda Litoral per oferir una alternativa a la mobilitat que ajude a reduir el trànsit en el Grau.

• Afavorir la mobilitat sostenible mitjançant l’augment i la millora dels carrils bicis dins la trama urbana de Gandia i al voltant.

• Revisar i reformular amb la perspectiva de la defensa dels drets dels ciutadans i veïns de les ordenances municipals contra les contaminacions (Acústica, magnètica, lumínica, química, de l’aire…). En aquest sentit treballar pel soterrament de les línies d’alta tensió que passen pel sòl urbà de Gandia.

• Promocionar i ajudar a la recuperació del sector primari de Gandia, amb especial atenció als productes de proximitat i al mercat local.

Josep Alandete, candidat a l’alcaldia per Projecte Gandia: “La nostra gestió urbanística se centrarà a continuar tota la tasca que ja hem realitzat al llarg d’aquesta legislatura, generant nous espais d’oportunitats com ja hem demostrat en Sanxo Llop i continuant afavorint i augmentant quan siga possible els espais per als vianants com puga ser la connexió i ampliació de l’avinguda del Grau fins a Gandia, entre moltes altres accions”

Joan Francesc Peris, núm. 2 de la candidatura: “Millorar la ciutat mitjançant la rehabilitació d’habitatges i d’espais urbans en la superfície ja construïda, amb criteris de sostenibilitat i d’eco eficiència per adaptar-nos als nous temps.”

Articles relacionats