18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Projecte Gandia, el nou espai polític de l’esquerra nascut des del conflicte d’interessos

 

 

– Peris de “Els Verds de Gandia” i integrants d’Iniciativa que volien primàries obertes són els promotors d’aquest nou espai, que podria dividir el vot de l’esquerra i aquesta perdera presencia en l’Ajuntament de Gandia

El conflicte dels Verds i la part de Compromís que volia unes primàries obertes han desembocat en la creació de Projecte Gandia, pensant en les eleccions de 28 de maig, que cada vegada més a prop, un nou espai polític que pretén abastar a partits i independents per a concórrer en una candidatura conjunta en els comicis.

Laura Morant, exregidora de l’Ajuntament de Gandia i Joan Francesc Peris, secretari d’organització electoral dels Verds de Gandia, han sigut els que han presentat aquesta nova formació que, segons coincideixen, té un objectiu primordial: “que no es perda cap vot de l’esquerra plural”.

Morant, ha destacat que pretén convidar “a qualsevol persona o partit polític que vulga col·laborar, sempre des de la implicació social i la coherència”. Peris parla de transversalitat a l’hora de conformar el nou espai polític. De moment es desconeixen més noms, però Perís ha confirmat que el partit ecologista sí que s’integra a Projecte Gandia.

Morant ha avançat el nom del qual la nova plataforma vol com a cap de llista: Josep Alandete, actual vicealcalde de Gandia. Després de la seua renúncia per a participar com a candidat en les Primàries de Compromís, va deixar la porta oberta a participar en les eleccions municipals a través d’altres acords.

“Convidarem a qualsevol persona o partit polític que vulga col·laborar, sempre des de la implicació social i la coherència”, ha detallat Morant. Tant ella com Peris han deixat clar que el nou projecte pretén incorporar a totes les persones que coincidisquen en el que ells defineixen com un projecte “progressista, ecologista, valencià i transversal”. Aquesta última intenció de la plataforma pot deduir-se per una de les persones presents a la sala de Foment: Ciro Palmer, exregidor de Ciutadans. “Estic a títol personal perquè crec en aquestes persones”, expressava des de les butaques del públic durant la roda de premsa.

Articles relacionats