11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Projecte Erasmus: tot preparat per acollir noves experiències

 

En el Col·legi Santa Ana de Vilallonga ho tenen tot preparat per a la cita amb el projecte Erasmus que, des de fa ja cinc anys, forma part del senyal d’identitat: obrir els ulls, la ment, donar oportunitats els nostres alumnes i, tots junts, comprendre realitats diferents de la nostra realitat quotidiana i apropar-nos a Europa i la seua diversitat.

Enguany comença un nou camí com a centre acreditat de la Comissió Europea-Projecte Erasmus, que garanteix la millora i l’enriquiment del Centre i de tota la comunitat educativa per als pròxims cinc anys.

El contacte amb escoles d’altres països i les mobilitats compartides, d’anada i tornada, van a crear oportunitats d’experiències vitals poderoses de creixement personal, lingüístics i d’aprenentatge real amb la convivència amb altres cultures i projectes escolars diferents dels nostres. El nostre millora perquè beu d’altres fonts, d’altres sistemes i permet també la formació dels docents amb la consegüent repercussió en el dia a dia de les aules.

La setmana del 26 de febrer fins al 2 de març tindran alumnes de l’Institut Comprensivo Statale d’Alvignano, Caserta en Itàlia, una xicoteta població a prop de Nàpols; i Agrupamento de Escolas D. Sancho II – Alijó en Portugal, una població mitjana ubicada a prop de Porto. Els alumnes i les famílies, ja han contactat, ja es coneixen i esperen el cap de setmana per a una trobada emocionant.

Al llarg de la setmana, a més de la millora lingüística en anglés –llengua vehicular del projecte- es treballaran aspectes de la nostra cultura. En l’àmbit lingüístic, treballarem expressions del portugués, italià, valencià, castellà i un taller d’escultures de ninots de falles, una exposició dels cabuts del poble. A més, hi haurà excursions i  eixides, i una mostra gastronòmica internacional.

 

Articles relacionats