13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Programció especial per celebrar el Dia Mundial contra el Càncer a Gandia

– Divendres que ve, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer.

– L’Ajuntament de Gandia costat de l’Associació Contra el Càncer de la ciutat han elaborat una programació especial d’actes per informar i conscienciar la població.

Les dades indiquen que 1 de cada 2 homes i una de cada tres dones patirà algun tipus de càncer al llarg de la seua vida i que cada any es diagnostiquen al món 14 milions de casos. “Es tracta d’una qüestió que ens afecta a tots i hem de tindre en compte que un terç dels casos poden ser evitats disminuint els factors de risc” i ha aprofitat la seua intervenció per a convidar a la ciutadania a participar en els actes per tal de visibilitat la malaltia.

Adriana Serlik ha explicat que la programació d’activitats, el 4 de febrer a les 12 hores, la plaça Major acollirà la lectura del Manifest. A les 19.00 hores a la Casa de la Marquesa tindrà lloc la conferència “Els camps magnètics” impartida per la doctora Natàlia Giner.

A les 20 hores, serà el torn per a l’encesa de les llums verdes en homenatge al Dia Mundial contra el Càncer. Per aquest motiu, l’Ajuntament, la Casa de la Cultura i les lletres de la rotonda de l’entrada de Gandia, a més d’altres instal·lacions municipals, s’il·luminaran d’aquest color.
Ja el 6 de febrer, la llibreria Ambra acollirà la signatura de llibres d’Adriana Serlik, “El ojo cósmico“. Per finalitzar, el 9 de febrer se celebrarà la Gala lírica a benefici d’AECC   “Voces para la Salud”.

Serlik, també ha demanat que el dia 4 de febrer “totes les persones porten aquest dia alguna cosa verda i col·loquen llaços verds en els seus balcons i finestres. Volem que Gandia es vestisca aquest dia de verd i demanar a tots que col·laboren amb totes les activitats per seguir visibilitzant la malaltia i que es continue investigant”.

IMG 20200118 WA0004Finalment, Montse Bermúdez ha explicat en què consistirà la gala lírica solidària del 9 de febrer. Bermúdez va destacar que la iniciativa es prolongarà durant dues hores i que en la mateixa participaran diverses persones amb edats compreses entre els 8 i els 68 anys que interpretaran diversos estils. “Volem aportar amb aquesta actuació un cant contra aquesta malaltia perquè algun dia puguem afrontar-la amb garanties“.

Articles relacionats