10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

PRO denúncia que algunes associacions d’Oliva encara no han cobrat les subvencions de 2020

– El regidor de PRO, Joan Mata, va preguntar al plenari pel pagament de les subvencions nominatives i de concurrència competitiva de l’any 2020 que moltes d’elles, tot i estar en maig de 2021, encara no s’han abonat

– PRO assenyala que “la Intervenció municipal adverteix al seu informe de Control Intern que la falta de pressupost municipal i la tardança en la gestió de la tramitació prèvia de les subvencions comporta retards i urgència poc recomanables

“Finalitzant la primera setmana de maig de 2021 i Oliva encara no té ni pressupost de 2021 ni ha abonat les subvencions de 2020 a gran part de les associacions de la ciutat. Ara que el govern d’Oliva ha anunciat que gastarà més de 5 milions d’euros de l’estalvi municipal “com a forma de reactivar l’economia”, cal reparar en la realitat que subjau per sota dels anuncis polítics” indiquen des de PRO.

PRO denúncia que, “a diferència dels principals ajuntaments del nostre entorn, Oliva encara no ha abonat les ajudes del Pla Resistir als hostalers. Unes subvencions necessàries i urgents per a donar un respir a moltes empreses afectades per la crisi de la Covid, encara no s’han pagat. El govern d’Oliva aplega tard i mal”.

També apunten que “en el cas de les subvencions festives, esportives, etc. ocorre el mateix. En 2020, el Govern d’Oliva els va retallar les subvencions que aquestes entitats anualment reben, si bé, justificat per la frenada de les seues activitats per la pandèmia. Però, el Govern es va comprometre a abonar-los unes quantitats que, quasi en l’equador de 2021, encara no han rebut. Amb tot el que açò comporta”.

“Aquestes associacions es troben ara en una situació econòmicament molt complicada. Van haver d’avançar el pagament de moltes de les activitats que ja han realitzat o comprometre’s amb les xicotetes empreses amb les quals treballen a pagar-los quan reberen la subvenció de l’Ajuntament. La realitat és que el Govern d’Oliva no els informa de quan rebran la subvenció i això els obliga a fer malabars per poder afrontar econòmicament la situació”.

Per a Projecte Oliva, com ja vam manifestar al Plenari, les prioritats amb la utilització dels fons de l’estalvi municipal han estat unes prioritats polítiques d’un Govern que pensa més en termes electoralistes que no en la gestió i solució de problemes de fons de la nostra ciutat, com el Teatre Olímpia, el Centre Olivense, la construcció d’una rodona enfront del Club de Tenis per donar una eixida segura a l’AvdaDemetrio Pi, etc.

Joan Mata, regidor de PRO: “És molt preocupant que a aquestes altures de l’any les associacions encara no sàpien quan cobraran el que se’ls deu de 2020 i no sàpien amb quina subvenció poden contar per afrontar aquest 2021. De l’activitat d’aquestes associacions també depenen molts xicotets negocis locals que treballen amb elles”.

Articles relacionats