9.6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Primer any de legislatura a Gandia marcada per la crisi del coronavirus

– El PSPV-PSOE de Gandia fa balanç del primer any de la legislatura de les oportunitats, el qual ha estat marcat en la seua recta final per la crisi del coronavirus

– Jose Manuel Prieto “en aquests moments hem de redoblar aquest esforç i aquesta aposta que féiem per les oportunitats i pels drets de les persones”

– Un any després, els socialistes esperem obrir un nou camí per a impulsar tot allò que haja pogut quedar destruït per la pandèmia

Quan es compleix el primer any de la present legislatura 2019-2023, i després que el PSPV-PSOE de Gandia guanyara les eleccions municipals el 26 de maig de 2019, amb un suport unànime dels gandians (amb una notable pujada respecte al 2015, amb 11.906 vots i passant de set a onze regidors), fa un any es constituïa la nova Corporació municipal. Per primera vegada, els socialistes sumàvem amb el Pacte del Serpis un total de 15 regidores i regidors progressistes en el govern més ampli constituït a la nostra ciutat, presidit per segona vegada per l’alcaldessa, Diana Morant.

– Fa un any, vam passar de la legislatura de la recuperació a la de la generació d’oportunitats; de l’emergència econòmica, de l’estabilització i gestió del caos i el deute, a les oportunitats.

“La legislatura començava amb una nova etapa il·lusionant, on a la fi el problema del deute estava encarrilat. Era el moment de l’arribada d’inversions i la generació d’oportunitats. Sense deixar de banda açò, ja que Gandia segueix en marxa i funcionant, en aquests moments estem centrats en l’atenció preferent per a recuperar tot allò que la crisi del coronavirus ha destruït”, ha destacat el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto.

“Som conscients que les seqüeles de la crisi sanitària deixen dos camins en l’àmbit social i econòmic, on els ciutadans i els sectors productius, que són el múscul de la nostra ciutat, necessitaran que l’Ajuntament estiga al seu costat, perquè les oportunitats que busquen siguen possibles”, ha indicat Prieto.

El portaveu socialista ha assenyalat que “un any després, i amb les circumstàncies que estem vivint, esperem obrir un camí de prosperitat per a donar un nou impuls a tot allò que haja pogut quedar destruït per la pandèmia. Hem d’aprendre de les lliçons d’aquests dies tan complicats, perquè puguem traslladar tot el talent i potencial que té la ciutat per la qual treballem per a la resta de la legislatura”.

D’aquesta manera, el 15 de juny de 2019 s’iniciava una legislatura revolucionària en matèria d’infraestructures públiques, on durant els primers mesos van avançar projectes molt reivindicats amb l’ajuda de la Generalitat Valenciana. El compte ascendeix a 80 milions d’euros en aquesta nova legislatura per a renovar tots els centres públics educatius amb el Pla Edificant, el Complex Sociosanitari de Roís de Corella o el nou Palau de Justícia en Santa Anna. També començava la legislatura de l’esport (1,7 milions cada any per a renovar instal·lacions esportives), o la legislatura del bot tecnològic i de la innovació, sense oblidar que el primer són les persones.

El balanç pel que fa als indicadors econòmics també és molt positiu, amb una constant millora de les xifres des que els socialistes vam accedir al Govern local en 2015. En aquest sentit, s’ha reduït el deute 74 milions d’euros, amb una previsió inicial per a aquest exercici de 80 milions d’euros de deute menys del que va rebre (un 23% menys des que estem governant).

També s’ha reduït substancialment el Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors (el passat mes de maig es va situar en 19 dies, quan en 2015 va estar en 400 dies a conseqüència de les factures extrapressupostàries). A més, s’ha aconseguit que l’estabilitat pressupostària passe de -21 milions d’euros en 2016 als més 10 milions d’euros actuals.

“El nostre model de ciutat té rumb, camí i mesures concretes. El balanç del primer any de legislatura és encoratjador però no admet un sol minut de complaença pels moments que estem vivint”, ha finalitzat Prieto.

La crisi del coronavirus ha suposat un abans i un després, trencant tots els esquemes d’aquesta legislatura que ha canviat radicalment des del passat mes de març. A partir d’ara, la legislatura estarà encaminada al fet que la ciutat puga superar com més prompte millor les conseqüències de la crisi, per a tornar a la senda de creixement i progrés per a Gandia que es va iniciar, precisament, fa un any.

Articles relacionats