28.3 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

Presentada la XIII edició de la Cursa de la Dona Vicky Foods

La Casa de la Marquesa va acollir  la presentació de la XIII edició de la Cursa de la Dona Vicky Foods. Un acte on van assistir l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Gandia, Lydia Morant; membres de la corporació municipal; així com el conseller delegat de Vicky Foods, Rafael Juan; a més de representants del Club d’Atletisme Safor Teika i col·laboradors de la Cursa de la Dona.

Durant la seua intervenció, Diana Morant va voler destacar que una part de la inscripció siga destinada al projecte d’investigació sobre l’esclerosi múltiple que realitza la Unitat de Neuroimmunologia de l’Hospital Universitari La Fe de València, per detectar biomarcadors que permeten diagnosticar millor aquesta malaltia que afecta en un 70% dels casos a dones.
L’alcaldessa també va fer valdre el projecte de mecenatge esportiu que ha iniciat en aquesta edició una de les principals empreses de la nostra comarca, Vicky Foods.

“Cada dia que passa sense igualtat, és un dia que les dones no vivim amb plenitud. En aquest sentit, hem de tornar a fer la Cursa de la Dona per reivindicar que, en la nostra societat, no poden tindre cabuda les persones que creuen que tenen el poder de decidir sobre la vida dels altres” i va continuar la seua intervenció afirmant que el pròxim 29 de març, milers de dones “tornarem a demostrar una vegada més, corrent o caminant, que juntes ho podrem tot. Milers de dones reivindicarem una societat més justa i igualitària. Milers de dones farem una crida contra qualsevol classe de desigualtat, discriminació o violència que pateixen les dones”.

“Són molts els motius per participar en la Cursa de la Dona i també per commemorar el pròxim diumenge el Dia Internacional de les Dones, entre d’altres: perquè continua existint una bretxa salarial que penalitza les dones, i una discriminació evident que assigna a les dones els treballs mal pagats i menys reconegudes; perquè ja han assassinat 14 dones enguany i 1.047 des que hi ha xifres oficials (2003); perquè totes les dones tenim dret a caminar soles pel carrer, lliures i sense por; perquè l’assetjament laboral continua existint; perquè no volem que es confonga la violència de gènere amb la violència masclista; i perquè no pot ser que la meitat de la població tinga menys drets reals que l’altra meitat” va declarar Morant qui va finalitzar agraint la dedicació i la il·lusió que posa any rere any el Club d’Atletisme Safor Teika com a organitzador de la prova, així com la col·laboració de tots els voluntaris, empreses i entitats involucrades.

Articles relacionats