18.8 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Presentada “Al peu de la Creu”, marxa de processó de la Germandat de la Santíssima Creu de Gandia

– La Germandat de la Santíssima Creu presenta la seua tercera marxa de processó “Al peu de la Creu” en el VII Concert de Quaresma de Música Sacra

El teatre Serrano es va omplir per al VII Concert de Quaresma de Música Sacra i l’estrena de la marxa de processó “Al peu de la Creu”, de Sr. Vicent Mengual, en un concert que va servir d’homenatge als músics compositors de la Societat Musical de Benirredrà.

Dissabte passat 11 de març la Germanor de la Santíssima Creu de Gandia va celebrar el VII Concert de Quaresma de Música Sacra que organitza anualment en el Teatre Serrà.

Al concert van assistir diverses autoritats com el Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de la Setmana Santa Sr. Miguel Ángel Picornell, el Vicealcalde i President de la Junta del Centre Històric Sr. Josep Alandete, juntament amb els regidors dels Ajuntaments de Gandia i Benirredrà Sra. María Victoria Bordes, Sra. Liduvina Gil, Sr. Víctor Soler i Sra. Carmen Román.

També es va comptar amb la presència de membres de la Junta Major de Germanors com el seu President Sr. Emili Ripoll i la Padrina de la Setmana Santa Sra. Eva Pellicer, també amb Germans Majors i Cambreres de diferents Germanors de la ciutat, el President de la Societat Musical de Benirredrà D. Vicent Savall i la seua Junta Directiva.

Setmana Santa Gandia Germandat de la Santissima Creu

El concert d’enguany va rendir un sentit homenatge als músics compositors que formen part de la Societat Musical de Benirredrà: José VercherMayte Sanz, Xavier Cabrera i Vicent Mengual que han compost alguna marxa de processó per a Germanors de la Setmana Santa de Gandia i que les seues peces musicals es van interpretar pels 60 músics de la Societat Musical Benirredrà, al costat d’altres obres pròpies de la Quaresma, com a preludi de la ja pròxima Setmana Santa.

El moment més emotiu es va viure amb l’estrena de la nova marxa de processó “Al peu de la Creu” de Sr. Vicent Mengual Caudeli, que fa al·lusió a les quatre imatges que l’imatger Sr. Antonio Sanjuán Villalba va esculpir en el tron-camina de la Santíssima Creu en 1952. Una elaborada composició amb riques harmonies i belles melodies que recorden a cada personatge bíblic del conjunt escultòric de Santa Marta, Sant Joan Evangelista, Santa Maria Magdalena i La nostra Senyora dels Dolors, en els quals els tres últims apareixen en les últimes escenes de la Passió just en el moment de la mort de Jesucrist.

Per a finalitzar, i després del lliurament de partitures de l’obra, la Cambrera de la Germanor Sra. Cristina Miñana i el Germà Major de la Germandat Sr. Carlos Costa, van entregar una placa commemorativa de l’estrena de “Al peu de la Creu” al seu compositor com a mostra d’agraïment pel treball i col·laboració, segurs que la nova marxa de processó serà del grat d’aquells que vegen processionar a la Santíssima Creu durant la Setmana Santa pels carrers de la ciutat, acompanyats de la Societat Musical Benirredrà.

Amb aquesta tercera marxa de processó la Germanor de la Santíssima Creu vol continuar apostant pel patrimoni musical de Setmana Santa, del qual Vicent Mengual ja passa a formar part de la seua història per “Al peu de la Creu”.

Aquest concert està emmarcat dins de les activitats culturals que duu a terme la Germandat per donar a conéixer el seu patrimoni artístic-musical i les composicions musicals pròpies de la Setmana Santa a tots els veïns de Gandia, comptant amb la col·laboració de la Junta de Districte del Centre Històric, la Societat Musical de Benirredrà i la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa.

La Santíssima Creu vol agrair la participació de confrares, amics, polítics, Germanors, familiars, amics i a tot el públic en general i especialment a la Societat Musical Benirredrà en aquest el VII Concert de Quaresma de Música Sacra.

La pròxima activitat de la Germandat de la Santíssima Creu, realitzada conjuntament amb la Germanor de Sant Pere Apòstol amb qui comparteix la Seu Canònica de l’Escola Pia, serà la VII Celebració de la Reconciliació que tindrà lloc dimecres que ve 22 de març a les 20.00 hores a l’església de l’Escola Pia, i el fil conductor de la qual serà precisament els personatges que van estar fins al final “Al peu de la Creu” en la passió i mort de Jesucrist.

En aquesta celebració, oberta a confrares i públic en general, els Pares Escolapis estaran a la disposició dels confrares per a tot aquell que vulga rebre el sagrament del perdó abans d’iniciar la Setmana Santa.

Articles relacionats