19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Presentació del llibre Història de la Segona República al País Valencià d’Aurelio Martí 

 

 

– Aquest dijous 16 de febrer, en la Sala d’Actes de la Biblioteca Central de Gandia

L’Arxiu Històric de Gandia ha organitzat, per a aquest dijous 16 de febrer, la presentació del llibre Història de la Segona República al País Valencià, una obra coral coordinada per Aurelio Martí. L’acte, que tindrà lloc en la Sala d’Actes de la Biblioteca Central, comptarà amb la intervenció de dos dels autors: Antonio Calzado i Elena Solbes, així com del mateix coordinador.

Passats noranta anys des de l’establiment de la Segona República, no existia encara una publicació de síntesi que explicara aquells temps en terres valencianes. Aquest llibre ofereix al lector una obra actualitzada i adreçada al públic general, els estudiants universitaris i els especialistes. Sense cap voluntat enciclopèdica, proposa un viatge per tots els anys en pau de la Segona República, però també pels de la guerra, perquè la democràcia republicana va resistir fins al 1939. A més, el lector trobarà una història del conjunt del territori valencià que ha posat sobretot l’atenció en el que succeïa no sols a les tres capitals, sinó en altres ciutats més menudes i a les poblacions rurals.

Aurelio Martí Bataller, doctor en història contemporània i professor al Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, ha editat aquest volum col·lectiu, que arreplega investigacions sobre diferents aspectes del període de la Segona República al País Valencià per part de Sergio Valero (les formacions polítiques esquerranes), Toni Morant (les dretes), Salvador Calatayud (l’economia valenciana), Aurora Bosch i Isabel Benavent (el sindicalisme de la UGT), Javier Navarro i Josefa Alcolea (l’anarquisme), Jorge Ramon (el teixit urbà valencià), Marta García Carrión i Elena Solbes (el cinema i la cultura de masses), Ferran Archilés (la identitat nacional), Aurelio Martí (la demanda estatutària), Mònica Moreno (el paper sociopolític de les dones) i Antonio Calzado (l’evolució de la guerra des d’una història política).

Articles relacionats