El PP s’enfonsa a Catalunya en benefici de Ciutadans

L’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) per a les eleccions catalanes del 21 de desembre dona la victòria a ERC amb un suport del 20,8% i 32 escons, però amb Cs superant-lo en vots (22,5%) i gairebé empatant en escons (entre 31 i 32) i amb JuntsxCat, la llista de Carles Puigdemont i el PDeCAT en tercer lloc amb un 16,9% i entre 25 i 26 escons. El PP s’enfonsa en benefici de Ciutadeans (a la imatge el líder del PP a Catalunya, Xavier Albiol). 

Segons esta estimació de vot, els independentistes queden per sota de la majoria que tenien al Parlament català, ja que els 32 escons d’ERC i els 25 o 26 de JuntsxCat més els 9 que es calculen per la CUP sumen al voltant de 65 diputats, mentre que la majoria absoluta està fixada en 68 escons.

En les eleccions de setembre del 2015, l’aliança d’ERC i del PDeCAT amb la marca JxSí va aconseguir 62 escons i, units als 10 de la CUP, donava una folgada majoria absoluta a l’independentisme.

La quarta posició, segons el CIS, és per al PSC, al qual es calculen 21 diputats i un 16% de suport, mentre que CatECP baixa les xifres de SíQueEsPot i es queda amb un 8,6% i 9 escons, i també descendeix el PP, que baixa a 7 diputats i un 5,8% .

Et Pot Interessar