PP I PSPV CONTINUEN DESENTENENT-SE DEL DEUTE DE GANDIA

Un informe i dues interpretacions. El Ministeri d’Hisenda va publicar divendres passat les xifres corresponent al deute dels municipis en 2015 i l’evolució de la mateixa des de l’any 2011, i per a l’actual govern local del PSPV i Més Gandia, l’augment del deute durant la passada legislatura del PP es xifra en un total de 136 milions d’euros, és a dir, el govern del Partit Popular va augmentar la quantitat que ha de pagar cada habitant a raó de 1.813 € en només quatre anys. La versió del PP, per contra, és oposada: el 91% de l’actual deute es va generar en governs socialistes.

El govern local destaca de l’informe que l’augment de 136 milions d’euros es va produir en una legislatura on el govern del PP va obligar a la majoria de les corporacions del país a sotmetre’s a severes restriccions pressupostàries mitjançant la llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera de 2012 i la de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, aprovada el 2013. «No va ser el cas de Gandia, ja que es col•loca en setena posició en el rànquing de municipis que més es van endeutar entre 2011-2015», afirma Salvador Gregori, coordinador general d’Economia i Hisenda, qui ha valorat les dades del Ministeri: «es confirmen les dades que hem explicat a la ciutadania. Amb el govern del PP el deute es va disparar com mai s’havia fet en la història de la nostra ciutat. El mateix Ministeri hauria d’explicar per què no va posar control a la voràgine de despesa, festes i saraus que va posar en marxa Torró i el seu partit i del que la majoria de regidors actuals dels populars formaren part».

Finalment, Salvador Gregori ha declarat que «en aquest moment estem en el procés contrari. Reduïm deute comercial de manera considerable per començar a abordar el deute no financer i eixir del pou en què la mala gestió del PP va deixar les arques municipals».

La versió del PP

Respecte de les declaracions del coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, després de la publicació dels resultats de deute municipal que ve a publicar el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, el PP ha dit que el 91% de deute actual el van originar governs del PSPV.

Segons el PP, de la lectura de les dades i dels informes econòmics, «els volums de deute ara computats corresponen novament i en la seua majoria, a crèdits bancaris signats pels socialistes, que no obstant açò, tancada la legislatura anterior, es computen en ella, per estrictes raons de comptabilitat».

Per al PP, aquestes dades no difereixen en excés de les ja anunciats pel PP a la seua eixida del Govern de Gandia, on es torna a constatar que el 91% del deute municipal té origen en governs presidits pels socialistes.

Per a l’edil Guillermo Barber, del PP, «al final el temps ens acaba de donar la raó. Els qui van enfonsar a Gandia en la misèria, generant el 91% del deute municipal no poden donar lliçons de res al PP”.

Els populars, no obstant açò, i com han declarat de forma reiterada, fan reflexions i es disculpen pel a la seua gestió concerneix, «però evidentment, sense assumir l’ingent volum de deute que sense precisió econòmica alguna se’ls pretén adjudicar».

Barber ha exigit al govern socialista que després de quasi un any al govern «assumisca les seues responsabilitats, i assumisca l’herència econòmica que ells mateixos van conformar».

Et Pot Interessar