20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

PP i PSOE veten al Senat una proposta de Compromís per la reciprocitat de televisions autonòmiques

PP i PSOE han vetat al Senat la proposta de Compromís, defensada per Jordi Navarrete (a la imatge) per assegurar la reciprocitat d’emissions de CCAA. Compromís ha reclamat este dimarts a la Comissió General de les Comunitats Autònomes que es garantisquen i prevegen les solucions tècniques i legals necessàries perquè les comunitats que vulguen activar processos de reciprocitat o emetre en els seus territoris canals d’altres autonomies amb vincles històrics o lingüístics, puguen fer-ho.

S’exigeix ​​així un canvi d’actitud i de voluntat de l’executiu de Pedro Sánchez, ja que la seua ministra d’Economia i Empresa va anunciar recentment que “no tenia previst atorgar un segon múltiplex a la Generalitat Valenciana”, quan altres autonomies sí que disposen d’ell.

Navarrete ha recordat que cada dia que passa augmenten les limitacions tècniques per planificar múltiplex addicionals i fer possible l’arribada de televisions de comunitats autònomes properes i amb vincles a les quals no s’ha pogut donar resposta en tots els casos amb l’actual regulació de la TDT. D’altra banda ha denunciat els atacs del PP a suposats anhels catalanistes després d’aquesta petició.

“Parlem que TV3, el Canal33, IB3 i À punt es compartisquen en aquests territoris, Canal Sur a Ceuta i Melilla, AragónTV es puga veure a Catalunya i València, ETB a Navarra o Telemadrid en ambdues Castelles. Fins i tot el PP amb Alberto Fabra no entenia la bel·ligerància de la seua formació cap a les emissions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al País Valencià, alhora que va anunciar el seu suport a la moció plenària de l’Ajuntament de Castelló per reclamar el retorn de les emissions”, ha assenyalat.

Navarrete ha recordat al PP i al PSOE, que han votat en contra de la proposta de la coalició, que “tenim ja ràdios i televisions autonòmiques, en funcionament i acords de reciprocitat. Ens falta el múltiplex i no poden Vostès culpar-se mútuament, toca centrar-nos en l’espai radioelèctric i els múltiplex, només cal la voluntat política perquè tècnicament és possible” i els ha exigit “menys demagògia i més coherència”.

Navarrete ha mostrat la seua sorpresa per les paraules del representant socialista José Montilla a la Comissió “que ha rebutjat els extrems de la nostra moció per incidir en l’espectre i parlar de múltiplex i ha apostat per una moció de bones intencions i una altra que demana el respecte cap a les llengües minoritàries i la necessitat de facilitar la reciprocitat i coordinació, proposta que també hem secundat” tot i que, ha recordat “el PSOE ha tornat a alinear-se amb el PP en aquesta matèria. Sembla que quan és Govern s’oblida del que diu al País Valencià. Ja van votar en contra de les esmenes que plantegem als Pressupostos Generals per preveure un múltiplex per al nostre territori i hui ací novament s’alineen amb el PP, cosa que conservarem en la memòria molts dels que ens agraden les televisions i continguts d’altres territoris i ens agrada veure’ls amb normalitat i sense complicacions tècniques”, ha afegit.

Articles relacionats