PP I PSOE S’ESTANQUEN A LES ENQUESTES

Les dades d’aquesta enquesta van ser recollits entre els dies 4 i 10 d’abril mitjançant la realització de 3.800 entrevistes, de les quals es van considerar vàlides 2.500 i mitjançant una distribució proporcional en 129 municipis de 48 províncies, repartides per les 17 CCAA.

Les entrevistes es van realitzar a telèfon fix amb una proporció del 38 per cent de telèfons mòbils. El marge d’error és de més menys 2 per cent per al conjunt de la mostra.

El PSOE, per la seva banda, no aconsegueix el 22 per cent que va obtenir el passat 20 de desembre, el que li va proporcionar 90 diputats al Congrés, però s’apropa molt a aquest percentatge en situar-se en el 21,7 per cent.

Això indicaria que els ciutadans que els van recolzar el passat 20D gairebé no els han passat factura pel fracàs en la formació de Govern, però també reflecteix que tots dos partits tampoc han aconseguit una remuntada amb les seves actuacions durant aquests tres mesos i mitjà.

Els qui sí experimenten canvis en aquest estudi sociològic són Podem, Ciutadans i Esquerra Unida, mentre que els nacionalistes catalans s’han deixat unes desenes en aquest període.

L’evolució de Ciutadans i Esquerra Unida no obstant això va en sentit contrari. Els votants del partit taronja havien augmentat en aquests gairebé quatre últims mesos en 2,1 punts, en passar del 13,9 per cent aconseguit el 20D a un 16 per cent.

En el cas dels partits nacionalistes, el PNB es manté clavat en l’1,2 per cent de l’electorat. Però ERC i Democràcia i Llibertat han perdut algunes desenes. Els republicans catalans passen del 2,4 per cent de les generals de 2015 a un 2,3 i l’antiga Convergència perd dues desenes i se situa en el 2 per cent.

Et Pot Interessar