15.2 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

El PP de Gandia denuncia “mala planificació” en el traspàs de la gestió del Teatre Serrano

El PP de Gandia ha criticat al govern local per haver deixat des del passat dilluns 16 de’octubre al Teatre Serrano sense programació gairebé tres mesos a canvi de la finalització de la concessió i el rescat de la gestió per part de l’Ajuntament. “Una altra infraestructura cultural en la ciutat que tanca amb aquest govern de PSOE i Més Gandia, igual que van fer amb el Museu de Santa Clara”, apunta el PP.

Els populars han denunciat falta de previsió de l’executiu a l’hora de planificar l’activitat cultural. El regidor Vicent Gregori ha dit que “saben des de fa 2 anys i 4 mesos que l’1 de setembre de 2017 finalitzava el contracte amb l’empresa que gestionava el Serrano. Els van fer una pròrroga fins al 15 d’octubre i no han planificat durant tot aquest temps com anava a ser la nova gestió per a evitar haver de tancar aquesta infraestructura cultural”. 
A més, Vicent Gregori afirma que “el cost amb aquesta gestió va a ser molt superior al que venia costant. Durant els 4 anys de gestió privada el cost ha sigut de 143.000 €/any. En canvi, el govern ha anunciat que amb la nova gestió va a tenir un cost mensual de 22.000 € [22.000 € x 11 mesos (agost roman tancat) = 242.000 €/any], la qual cosa suposa un increment anual de quasi 100.000 €. Una nova mentida més de l’actual govern de Gandia”. 
Segons el PP, durant aquests 4 anys de gestió privada a l’Ajuntament de Gandia li va costar menys diners, va haver-hi una major programació (al voltant de 150 espectacles anuals entre teatre, òpera/sarsuela, dansa/ballet, monòlegs, espectacles infantils, música, màgia, cinema, CinePot, Escola Teatre Serrano…) i amb preus assequibles a tots els públics entre 3 € els més barats fins a 26 € els més cars, amb descomptes de tarifes en un 20% per a joves i pensionistes. A més, l’empresa ha invertit més de 65.000 € a millorar, entre altres coses, el fossat del teatre, estalvi energètic (llums leds, condensador d’energia reactiva, pulsadors d’apagat automàtic,…), nou sistema de venda d’entrades o wifi gratuït clients.
El PP es pregunta “com és possible que el Govern de Gandia s’acollira al fet que existeix un Pla d’Ajust que impossibilita que el servei públic d’Escoletes no puga ser públic i gratuït i, en canvi, sí que pot fer públic la gestió del Teatre Serrano. O ja no existeix Pla d’Ajust, van mentir pel tema de les Escoletes o menteixen ara amb el TeatreSerrano”. 
Per a finalitzar, Gregori lamenta “el tancament, encara que siga temporal, del Teatre Serrano, el major cost que va a suposar, la falta de planificació i la falta de transparència de com van a contractar al personal que va a portar les qüestions tècniques del Teatre”.

Articles relacionats