18.5 C
Gandia
Dijous, 18 abril, 2024

Potries posarà noms d’espais públics a Guillem Agulló, Isabel-Clara Simó i Marifé Arroyo

– L’Ajuntament de Potries es compromet per unanimitat a posar els seus noms a carrers, places i edificis públics, a proposta de Compromís

El Plenari de l’Ajuntament de Potries ha aprovat per unanimitat la moció de Compromís Potries que demanava rendir homenatge i visibilitzar les figures de Guillem Agulló, Marifé Arroyo i Isabel-Clara Simó “posant els seus noms a les vies públiques i els edificis municipals de Potries”.

Segons la portaveu del grup municipal, Estela Sanchis, “no ens volem quedar callades davant dels intents de l’extrema dreta de menysprear les víctimes del feixisme i les dones que lluiten pels seus drets”. La mesura s’ha proposat una setmana després que Les Corts hagen suprimit el premi Guillem Agulló, que s’haja mostrat intenció d’eliminar el nom del passeig Guillem Agulló de València, i que s’hagen retirat en Montserrat els noms de carrers que donaven visibilitat a les dones. “En un mes com el de març, no sols posem damunt la taula la denominació d’un carrer amb nom d’home, sinó també dos més amb nom de dona”, ha apuntat la portaveu.

Guillem Agulló va ser assassinat el 1993 a Montanejos per part d’un grup que cantava el “Cara al Sol”. Marifé Arroyo va ser expulsada de l’Escola de Barx per introduir la docència en valencià en els anys 70. I Isabel-Clara Simó ha dedicat la seua obra i la seua vida a combatre els discursos d’odi i lluitar pels drets de les dones.

L’alcalde de Potries, Sergi Vidal, ha assegurat que “farem realitat esta proposta ben prompte, amb l’obertura de nous carrers o places al poble i la denominació d’algun edifici municipal”.

Articles relacionats