20.7 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Potries millora l’accessibilitat a la totalitat dels edificis municipals

Tots els edificis públics de Potries ja són accessibles per a tots els veïns i veïnes del municipi. Les dependències municipals de l’Ajuntament, la Biblioteca, el Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez i a l’Escola de Música ja tenen instal·lat l’ascensor. A més s’han eliminat les barreres arquitectòniques al poliesportiu, a la piscina i al consultori mèdic.

Tant els espais com els edificis són accessibles gràcies a les inversions de la Diputació de València, fons europeus i fons propis del Consistori municipal.

Des de fa anys l’accessibilitat als edificis municipals i els espais públics ha estat una prioritat del govern i ara és ja una realitat a Potries.

Assumpta Domínguez, Alcaldessa de Potries, ha manifestat que “permetre l’accés a tots els espais és un dret dels ciutadans, i a Potries estem convençuts que amb aquestes obres millorem la convivència i l’accés a la cultura”. No obstant això, segons ha assenyalat l’alcaldessa, “no ens podem donar per satisfets i entre els reptes imminents que ja estem treballant, es troba la implementació de mesures per aconseguir l’accessibilitat visual, cognitiva i auditiva amb l’objectiu de facilitar la divulgació de coneixements i l’accés a la cultura del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez”.

Tant el veïnat de Potries com els usuaris de la residència d’Asmisaf han vist millorat l’accés a la biblioteca gràcies a l’ascensor ubicat al pati interior de la Casa de la Cultura. Una inversió de 40.000 euros procedents d’una subvenció per a la millora de l’accessibilitat en edificis públics de la Generalitat Valenciana i amb recursos propis del Consistori municipal.

Aquesta inversió, juntament amb les realitzades amb anterioritat als banys, ha permés eliminar les barreres arquitectòniques de l’immoble.

Cal recordar que la biblioteca de Potries ha rebut un premi del Ministeri de Cultura en reconeixement a la seua tasca en el foment de la lectura en el col·lectiu de persones amb diversitat funcional i que aquesta iniciativa s’havia de dur a terme en diferents espais per la manca d’accés a la biblioteca.

L’últim edifici on s’ha instal·lat un ascensor ha estat a la seu de l’Associació Artística Musical Sant Blai, un edifici de titularitat municipal i cedit a l’entitat on es troba l’Escola de música. S’ha invertit altres 40.000 euros finançats a través de fons europeus i recursos municipals.

Dins dels programes d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i de Servicis i Obres Municipals (PSOM) de 2016, Potries va rebre una subvenció de 33.400 euros per millorar l’accessibilitat al poliesportiu, així com una altra inversió de 52.220 euros per a la instal·lació d’un ascensor en l’Ajuntament dins del PSOM de 2016.

Articles relacionats