15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Potries millora l’accesibilitat amb un ascensor a la Biblioteca Inclusiva

El veïnat de Potries amb problemes de mobilitat i els usuaris de la residència de l’Associació  Prominusvàlids Psíquics de la Safor (Asmisaf) veuran com s’ha millorat l’accés a la biblioteca gràcies a la construcció d’un ascensor ubicat en el pati interior de la Casa de la Cultura. L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Urbanisme, ha finalitzat les obres d’instal·lació d’un elevador a la biblioteca municipal amb un pressupost de vora 40.000 euros procedents d’una subvenció per a la millora de l’accessibilitat en edificis públics de la Generalitat Valenciana i amb recursos propis del consistori . Aquesta inversió, juntament amb les dutes a terme amb anterioritat en els banys, ha permés eliminar les barreres arquitectòniques de l’immoble.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha recordat que ja des de la passada legislatura l’accessibilitat als edificis municipals i els espais públics ha estat una prioritat del govern. Així a les inversions fetes a l’Ajuntament, al poliesportiu i al consultori mèdic se sumen ara les programades a la biblioteca, la piscina i en breu, l’escola de música. Permetre l’accés a tots els espais és un dret dels ciutadans, i a Potries n’estem convençuts que amb aquestes obres millorem la convivència i l’accés a la cultura”.

Cal recordar que la biblioteca de Potries ha rebut un premi del Ministeri de Cultura en reconeixement a la seua tasca en el foment de la lectura en el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i que aquesta iniciativa s’havia de dur a terme en diferents espais per la manca d’accés a la biblioteca.

Al llarg del mes de març, l’Ajuntament contractarà l’empresa que ha d’instal·lar l’ascensor a la seu de l’Associació Artística Musical Sant Blai, un edifici de titularitat municipal i cedit a l’entitat on es troba l’escola de música. S’invertiran altres 40.000 euros finançats a través de fons europeus i recursos municipals.

“L’aprovació del pressupost al mes de desembre ens ha facilitat la realització de les obres a principis d’any. En pocs temps haurem adaptat tots els edificis municipals a les exigències legislatives i a les necessitats de tota la ciutadania”, ha afegit. No obstant això, segons ha manifestat Domínguez, “no ens podem donar per satisfets i entre els reptes imminents que ja estem treballant trobem la implementació de mesures per aconseguir l’accessibilitat visual, cognitiva i auditiva per tal de facilitar la divulgació de coneixements i l’accés a la cultura del museu cassoleria Àngel Domínguez”

Articles relacionats