19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Potries fa una actuació d’urgència per resoldre fuites d’aigua potable

– L’Ajuntament de Potries renova la canonada d’aigua potable de la urbanització Els Penyascos

El pròxim dilluns 3 d’octubre comencen les obres de substitució de la canonada d’aigua potable a la urbanització Els Penyascos de Potries. Aquest estiu la fuita d’aigua ha estat constant i els serveis municipals de manteniment han reparat diàriament els problemes de subministrament a les vivendes.

Davant la urgència de les actuacions, el Govern municipal ha considerat imprescindible no endarrerir més la substitució de la instal·lació de distribució d’aigua potable, que s’ha comprovat altament defectuosa i amb grans pèrdues d’aigua per al municipi.

L’Ajuntament de Potries farà una inversió amb recursos propis de prop de 40.000 € en una actuació de 175 metres de xarxa subterrània de distribució d’aigua potable. L’execució de l’obra durarà aproximadament un mes i l’accés es mantindrà tallat des de primera hora del matí fins última hora de la vesprada, però facilitant el màxim possible l’accés del veïnat a les seues vivendes.

Els veïns i veïnes de la urbanització Els Penyascos es reuniren dimarts passat amb l’Alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, amb el regidor de Convivència Urbana i Seguretat, Jesús Gras, amb la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Canet, i amb l’Enginyer Tècnic Jordi Talens. El veïnat és conscient de la urgència de l’obra, ja que des de fa dues setmanes tenen subministrament d’aigua però d’una manera provisional i precària. A la reunió informativa, l’Alcaldessa Assumpta Domínguez va agrair al veïnat dels Penayscos la seua paciència davant les molèsties generades pels talls d’aigua.

La urbanització Els Penyascos es troba a un vessant del pujol on la diferència de cota entre el dipòsit municipal i les vivendes ha produït que es quedaren diàriament sense subministrament per la pèrdua de nivell d’aigua com a conseqüència de les fuites.

L’execució d’aquesta obra suposa, en primer lloc, una important reducció en la despesa de manteniment i vigilància per a l’Ajuntament de Potries. En segon lloc, es garanteix el subministrament ininterromput d’aigua al veïnat. I per últim, es preveu un estalvi molt important en pèrdues d’aigua potable per les fuites que de vegades són difícils de reparar i de localitzar.

L’estiu passat, l’Ajuntament de Potries va dur a terme unes obres de substitució de la canalització d’aigua potable des del municipi fins a les vivendes de disseminat del Beniteixir, amb una subvenció de 30.000 € de la Diputació de València.

Articles relacionats