12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Potries celebra el Porrat de Sant Blai després de dos anys

 

– El tradicional Porrat de Potries tindrà una programació, adaptada però completa, del 3 al 6 de febrer

Després de cancel·lar el Porrat de Sant Blai de 2021, per primera vegada en la història, a causa de la situació de pandèmia mundial, l’Ajuntament de Potries ha fet pública aquest divendres la programació que confirma que el Porrat de Sant Blai sí que se celebrarà aquest any 2022.

L’alcaldessa, Assumpta Domínguez, ha manifestat que “aquest Porrat pretén demostrar la necessitat que tenim de celebrar-lo; per a l’economia dels nostres comerços i de desenes de comerciants ambulants de la fira i el mercat gastronòmic i artesà; per a la dinamització social del nostre poble; i per a la salut emocional de qui decidisca vindre a gaudir-lo”.

El Porrat de Sant Blai se celebrarà entre el dijous 3 i el diumenge 6 de febrer, amb “una programació adaptada però completa”, segons Sergi Vidal, regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Potries. El regidor ha explicat que la programació està inspirada en la del Porrat de 2020, per l’èxit que va suposar rebre al voltant de 10.000 visitants. “Si bé enguany no esperaríem tantes visites, per la lògica de la pandèmia, l’aposta per l’art i la proximitat i la voluntat de cuidar el més mínim detall continuen ben presents; que és el que el fa especial”, ha explicat el regidor.

porrat22 potries 1

El Porrat començarà el dijous 3 de febrer, Dia de Sant Blai, patró del poble de Potries, amb un programa per al públic local, amb actuació infantil, bunyolada i xocolatada, passacarrer de la banda, i resolució del concurs de teles “Art al carrer”. Així mateix, aquest dia 3 i el divendres 4, el poble acollirà una desena de centres escolars en el tradicional “Porrat Escolar”, amb visites al Museu, la Ruta de l’Aigua, l’obra de titelles, les exposicions i la fira d’atraccions.

El cap de setmana, Potries ofereix una programació que va des de rutes de l’aigua teatralitzades a representacions de l’obra de titelles “Sant Blai i la seua relíquia”, passant per tallers de fang, visites al Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez i a les exposicions, passejades de dolçaina i tabal, un sarau popular, i les actuacions de “El Triangulista” i “About the beat” per a públic infantil i familiar, i dels grups “Texate” i “Jazzmatiks” per a tots els públics.

No obstant això, els canvis més destacables els pateixen les nits i la tradicional relíquia de Sant Blai. El regidor ha explicat que “la situació pandèmica havia de tindre les seues afeccions en la programació. S’han estudiat totes les possibilitats, tenint en compte la situació de la COVID-19 i les possibilitats logístiques i de seguretat previstes per les autoritats sanitàries.

D’una banda, la relíquia no es passarà, per a reduir contactes, sinó que n’hi haurà una sèrie de benediccions programades per la parròquia. I d’altra banda, ens hem vist obligats a convertir les nits de festa, amb altes possibilitats de contagi i grans requeriments d’infraestructura, en un sopar popular que tindrà lloc la nit de dissabte, amb acompanyament musical”.

El Porrat de Sant Blai de Potries és, sense dubte, un dels més arrelats i referents de la comarca de la Safor i de les comarques centrals valencianes, en tractar-se d’una festa declarada d’Interés Turístic Provincial que es remunta al segle XVII.

Articles relacionats