11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Posada de llarg de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC

• Foment d’AIC, a Gandia, va acollir el divendres passat la presentació de la carrera, que se celebrarà el diumenge, 5 de novembre, amb eixida i meta en el barri de Corea.

• Entre les novetats, premis a les tres empreses més nombrosos i trofeus confeccionats per primera vegada per Bronzes Jordá.

• Les inscripcions segueixen obertes en la web oficial fins al 31 d’octubre.

La sala d’actes de Foment d’AIC, a Gandia, va acollir el divendres passat la presentació de la IV Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, que se celebrarà diumenge que ve, 5 de novembre, també a Gandia.

Es tracta d’una prova organitzada pel CA Safor Teika, amb el patrocini principal d’ESIC Business & Màrqueting School, i amb la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i de l’Ajuntament de Gandia.

L’esdeveniment, presentat per la periodista Jéssica Cánovas, va comptar amb representants de totes estes entitats, així com alcaldes i regidors de localitats de la comarca, patrocinadors, col·laboradors, i del teixit econòmic i social de la Safor, entre altres assistents. A més, va haver-hi una xicoteta tertúlia on tres treballadors d’empreses participants van comentar les seues experiències d’anys anteriors.

En el torn de discursos van intervindre la gestora esportiva del club, Lidia Belada; la regidora de Comerç, Empresa i Ocupació, Elena Moncho, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

Lídia Belada, en primer lloc, va disculpar l’absència del president del club, Vicent Boscà, que no va poder acudir per motius personals. Va comentar les dues grans novetats d’esta edició. D’una banda, que els trofeus els elabora per primera vegada Bronzes Jordá, l’empresa radicada a Daimús, i que també confecciona els de la Cursa de la Dona de Gandia-Vicky Foods. Estos són peces d’acer inoxidable tallades en làser. I d’altra banda, que s’amplia el premi a l’empresa més nombrosa, atorgant no sols un sinó a les tres amb més inscrits.

Balada va recordar que la carrera “té un futur prometedor”, ja que ha anat creixent des que començara en 2019 amb 454 inscrits. A l’any següent es va suspendre per la pandèmia, i es va reprendre en 2021, amb 791, encara que amb restriccions sanitàries i després d’una nit plujosa. En la de 2022 quasi es va duplicar amb 1.357 inscrits de més d’un centenar d’empreses.

I va afegir que l’any passat la participació femenina es va situar en el 52%, “cosa que entronca amb l’objectiu del club de fomentar l’esport femení, com ja fa amb la Cursa de la Dona”.

Va agrair la implicació de la resta d’entitats i del voluntariat, i va recordar que, a més dels beneficis per a la salut de la plantilla i la dinamització del barri de Corea, “esta carrera és ideal per a obtindre o millorar certificats com els de l’ISO, o complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el marc de la responsabilitat social corporativa de les empreses, tan important hui dia”.

Per part seua, Elena Moncho va traslladar el suport de l’ajuntament a este esdeveniment, pel seu caràcter innovador i pel seu doble vessant: “Les empreses han de cuidar el benestar físic i emocional dels seus treballadors, i esta carrera ajuda a esta labor”, va assenyalar. Va recordar que el dissabte, 4 de novembre, se celebrarà en el recinte de Fira Mercat Gandia, en la plaça del Prat, la Fira de les Empreses, que també servirà com a punt de recollida de dorsals.

Va tancar l’acte José Manuel Prieto, qui es va referir a la gènesi de l’esdeveniment, que va coincidir amb la seua època com a president de la Junta de Districte de Corea, i que va rebre tant el seu suport personal com el de l’associació de veïns i el de les comissions falleres. “Gandia comparteix amb els corredors l’esperit de superació i la cultura de l’esforç, a més este és un bon exemple de col·laboració públic-privada”, va afirmar.

Tertúlia

Pel que respecta a la tertúlia van intervindre Gema Calabuig, treballadora de l’empresa de prevenció de riscos laborals EuroprevenMarcos Cabanilles, de Bronzes Jordá i soci del CA Safor Teika, i Mónica Gavilá, docent del Col·legi Carmelites. Tots ells han participat en edicions anteriors.

Marcos Cabanilles va assenyalar que l’important en la carrera és divertir-se, “encara que cadascun en l’àmbit esportiu té el seu repte personal”. Va afegir que un dels seus moments preferits és l’esmorzar de després, quan comenta amb la resta de companys de l’empresa com els ha anat.

Mónica Gavilà va explicar que des del col·legi els professors, membres de l’AMPA i personal no docent participen “per a donar exemple als alumnes i promoure hàbits de vida saludables”, i va apuntar que es creen vincles molt positius. “El professor d’Educació Física és el que més en forma està, la resta intentem arribar al seu nivell”, va comentar, com a anècdota. I va assenyalar que ja estan pensant a donar-li un toc original a la samarreta.

Gema Calabuig opina que la carrera és “una bona oportunitat per a posar cara a persones amb les quals només et relaciones per telèfon o per correu electrònic, i en definitiva conéixer a clients, a proveïdors o a altres empresaris”. Es va mostrar molt satisfeta “perquè enguany per fi hem aconseguit que participen tota la plantilla, els 11 treballadors, és tot un èxit per a evitar el sedentarisme i serà tot un comboi”.

Tots van coincidir que les seues empreses ja han marcat la carrera com una data fixa en el calendari. L’esdeveniment va finalitzar amb un vi d’honor.

Eixida el 5 de novembre

Cal recordar que l’eixida serà el 5 de novembre a les 9.30 hores en la plaça de l’Exèrcit Espanyol, popularment coneguda com ‘el Jardinet’, i recorrerà els principals carrers de Corea i del centre històric, per a tornar de nou al ‘Jardinet’.

El circuit és el mateix que l’any passat, amb una distància de 6,8 quilòmetres en dues voltes, una més curta d’1,65 km i una segona de 5,15 km. Hi haurà un avituallament al costat de La Fàbrica, passat el km 3, i un altre en meta, amb borsa del corredor. També hi haurà animació per part del club i de les comissions falleres.

Podran participar treballadors i emprenedors de qualsevol sector productiu de la comarca, representant a la comarca de manera individual o per equips. Estos poden ser de 2, 3 o 4 integrants, tant en categoria femenina com masculina, i fins i tot mixtos.

A més dels trofeus per als tres primers de cada categoria hi haurà premis a la samarreta més original i a les tres empreses amb més inscrits.

A l’hora de formalitzar i recollir el dorsal per a les categories per equips serà necessari acreditar pertànyer o haver pertangut en els últims sis mesos a l’empresa mitjançant una carta o certificat segellat per la mateixa empresa.

Si hi ha huit o més persones d’una mateixa empresa interessades a participar, l’organització facilita la inscripció conjunta i el pagament únic, comunicant-lo per correu a “info@cursaempresessafor.com”.

Trams d’inscripció

Les inscripcions es van obrir en la web al preu de 10 euros, que inclou samarreta, dorsal i borsa del corredor, fins a este dimarts, 24 d’octubre. El següent tram serà del 25 al 31 d’octubre, per 12 euros. El cronometratge de la prova es realitzarà per Crono4Sports mitjançant xip electrònic d’un sol ús situat en el dorsal.

Articles relacionats