22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

Ports de l’Estat assumeix les al·legacions de Compromís

– L’aportació del grup municipal de Compromís Més Gandia unida ha resultat decisiva per a l’aprovació del Pla Director d’Infraestructures del Port de Gandia.

– Les obres d’ampliació del port es limitaran sols al dic sud i estaran condicionades als estudis sobre l’impacte en la regressió de les platges del sud o en els recursos pesquers.

Finalment, les al·legacions de Compromís, aprovades per tot el govern municipal, han estat acceptades per Ports de l’Estat. Així, les obres d’ampliació del port es limitaran sols al dic sud, que és el que Compromís demanava per tal d’augmentar la capacitat econòmica i industrial del port.
“Mentre que també satisfacció perquè s’ha condicionat l’actuació a nombrosos estudis sobre la regressió de les costes (perquè les obres no afecten l’aportació de sediments) i també de com afecta els recursos pesquers…”. El director general de Medi Natural de la regidoria de Gestió responsable del territori, Daniel Muñoz, ha recordat que la proposta inicial contemplava ampliar el dic nord per a construir una marina esportiva. “Una proposta inassumible que haguera agreujat indubtablement l’aportació de sediments en direcció a les platges del sud de la comarca”, ha conclòs.

Articles relacionats