PODEMOS AVISA A PEDRO SÁNCHEZ DE QUE NO COMPTE AMB ELLS SI PACTA AMB CIUDADANOS

«Si el PSOE i Pedro Sánchez per desgràcia apostaren per la via de l’immobilisme que vol PP, Ciutadans i que sembla que vol el ‘Comando Corcuera’, evidentment no comptarà amb el nostre suport», ha assegurat en declaracions als mitjans en el Congrés, abans de presidir la reunió del seu grup parlamentari, fent referència a l’exministre socialista i al manifest signat per exdirigents del PSOE demanant que no es pacte amb Podem.

En esta línia, Iglesias ha recalcat que el programa de la seua formació i el de Ciutadans «són incompatibles», sobretot en el que té a veure amb l’economia, així com que el partit d’Albert Rivera «preferix governar amb el PP». Per tot açò, considera que l’opció que defensa el PSOE de posar-se d’acord amb Ciutadans «al mateix temps» que amb ells «no és possible».

Per tot açò, el líder de la formació morada ha instat a Sánchez a prendre ja una decisió sobre si preferix negociar «un govern amb el que fins fa poc cridava les dretes» -en referència a Ciutadans-, o si «per fi es posa a estudiar» l’oferta que ell mateix va posar sobre la taula el 22 de gener.

Per este motiu, Iglesias ha celebrat la decisió de Sánchez de consultar a les bases socialistes els acords. «És una bona decisió que contribuïx a democratitzar la vida dels partits, en este cas, del PSOE, i pot acostar-se a l’opció que em sembla més sensata, d’un govern de viable de canvi i progrés», ha afegit.

Iglesias ha situat entre estos obstacles tant al grup de exdirigents i exministres socialistes, entre els quals es troba José Luis Corcuera, com a la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, a qui ha enlletgit el to de les seues crítiques a Podem en el Comitè Federal celebrat pel PSOE el dissabte.

Per açò, Iglesias ha assegurat que tenint en compte esta situació, la qual cosa li diria a Pedro Sánchez és «que alçara el cap i que mirara a Espanya», perquè «el que els espanyols volen és un govern de progrés i de canvi». «Nosaltres anem a seguir treballant en eixa línia», ha asseverat, per a criticar, no obstant açò, que «deu dies després» de presentar-la no han obtingut resposta.

Preguntat sobre si en la negociació que esperen iniciar amb el PSOE estarien disposats a rebaixar les seues condicions -la vicepresidència per al líder de Podem i la meitat dels ministres i IU-, Iglesias ha defensat que es tracta de propostes «assenyades», que «en cap cas són maximalistes», doncs encara que en eixe govern de coalició Podem i IU posarien «més milions de vots el PSOE», la presidència seria per a Pedro Sánchez».

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga