18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El ple de Tavernes aprova per unanimitat impedir estacions de servei al casc urbà

El ple de Tavernes ha aprovat este dilluns per unanimitat tramitar una modificació puntual del Pla General per evitar que les gasolineres puguen ubicar-se en zones amb sòl residencial. Tots els partits han recolzat la iniciativa, que partia del Grup Popular, tot i que Compromís s’ha oposat durant diversos mesos a què es debatés la proposta en ple però. “Al final, però, hem aconseguit que tots els partits de la corporació municipal voten a favor de la iniciativa dels populars dissenyada per evitar que els veïns i veïnes del municipi tingueren prop de sa casa una gasolinera”, ha afirmat la portaveu dels Populars Eva Palomares. A la imatge, immoble per al qual es va sol·licitar llicència per a una estació de servei.

“Ens alegrem que finalment el Govern deixe de bloquejar la nostra proposta que únicament va dirigida a vetlar pels interessos i el benestar de la ciutadania. No obstant això, lamentem que no es contemple aplicar en tot el sòl residencial perquè sempre pot quedar alguna zona fora i alguna zona de Tavernes patiria un possible ‘distracció’ “, afig Eva Palomares.

Segons el PP, a hores d’ara una estació de servei encara podria obtenir llicència per a establir-se baix o prop d’un edifici d’habitatges. “Al final, Compromís s’ha quedat sense arguments per negar-se. Ens ha costat prop de dos anys que el Govern de Jordi Juan s’adonés de la importància d’esta iniciativa. Van segrestar el debat de la proposta durant dos mesos però no han pogut desmontar-la perquè s’ajusta a llei i evitarà molts problemes als veïns. A Compromís li ha costat reconèixer la seua nul·la capacitat de reacció. No ha trobat la solució a este problema i hem hagut de ser una altra vegada els populars els que l’hem hagut de posar-la davant la inacció de l’alcalde Jordi Juan i el seu regidor d’Urbanisme Josep Llácer “, diu la portaveu popular.

“Hem hagut d’escoltar com el regidor Llácer ens deia que estàvem plantejant il·legalitats, però, com al final s’ha demostrat, la nostra proposta és totalment legal. Ha valgut la pena insistir i dur avant esta proposta que ja està sent una realitat en altres municipis i que evitarà a Tavernes que cap Govern puga mai més donar una llicència de gasolinera a prop de les vivendes “, explica Eva Palomares.

Articles relacionats