18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El pla “Gestió del Talent” de la Diputació beca els projectes innovadors de trenta joves de la Safor

La Diputació de València ha impulsat 30 projectes innovadors en la comarca de la Safor, dins del seu programa de Gestió i Retenció del Talent. Es tracta d’iniciatives que van des de l’ús i implantació de les noves tecnologies en les administracions públiques, fins a la sostenibilitat i la dinamització comunitària, iniciatives que estan permetent el desenvolupament de propostes que parteixen dels mateixos joves valencians.

“El més important és que es poden crear noves oportunitats i que el talent jove es puga revertir a la societat”, ha assenyalat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Per la seua banda, Bartolomé Nofuentes, diputat de Contractació i Projectes Europeus, àrea que s’encarrega de les beques de Gestió del Talent, ha incidit en la necessitat de fer projectes forts “perquè puguen tenir continuïtat en el futur”.

En el cas de la Safor, enguany s’han impulsat 30 projectes innovadors en la comarca a través del programa, que han permés per exemple la promoció turística de Xeresa a través de les seues rutes de muntanya; agilitar els tràmits administratius i facilitar la seua tramitació electrònica a l’Alqueria de la Comtessa; i promoure l’envelliment actiu a Oliva, fent d’aquesta ciutat un entorn amigable per a les persones majors, entre altres accions.

Xarxa de talent amb 222 projectes en tota la província

La Diputació de València ha impulsat enguany 222 projectes innovadors a través de les beques de postgrau del programa de Gestió i Retenció del Talent en àrees tan diverses com l’Administració Electrònica, la transparència, la igualtat, la joventut i l’esport. L’objectiu és valorar els coneixements de la joventut valenciana per a evitar que hagen de marxar-se a l’estranger per a treballar.

Algunes de les idees innovadores desenvolupades a través d’aquest programa han sigut el disseny de vestuari intel·ligent per a operaris amb capacitat per a descontaminar l’atmosfera a Quart de Poblet, la creació d’una plataforma turística a Cortes de Pallars que ajude a reforestar les muntanyes de la zona després dels incendis de fa cinc anys o el traçat d’una ruta botànica en honor dels Oms, que ha sigut exposat com a cas d’èxit en l’últim Congrés Internacional d’Alcaldes Innovadors celebrat a Segòvia.

Articles relacionats