17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Piles enllestida per celebrar la Fira de Santa Bàrbara

– La Fira de Santa Bàrbara compta amb un ventall d’activitats esportives, actuacions, gastronòmiques com el Des-tapa i la tradicional fogata

L’Ajuntament de Piles ha organitzat la Fira de Santa Bàrbara, que se celebra el 2 de desembre dins de la programació del cap de setmana en honor a la seua patrona. Aquest dia també se celebrarà el Des-tapa, on els bars Las Vegas, Bernarda i la Llar dels jubilats tindran menú de tapes a migdia i de vesprada-nit. La resta de restaurants tindran els seus propis menús.

Cartell Fira Santa Barbara

La fira reunirà associacions i empreses tant locals com de la comarca i els seus voltants. Com expliquen les regidores de Cultura i Turisme, Valeria Fuster i M. José Solbes: «La finalitat és promoure el municipi arreu la Safor a l’àmbit comercial, artesanal i gastronòmic, a la vegada que crear sinergies entre les organitzacions participants».

No obstant això, la programació de la fira també contempla altres activitats. Per exemple, el regidor de Salut, Toni Ramiro, ha coordinat la concentració dels grups de passejos Camina del Departament de Salut de Gandia, que culminarà amb activitats físiques i esportives per promoure la salut i el benestar, dirigides a tots els públics.

Cartell Des tapa

A la vesprada, tindrà lloc la missa i l’encesa de la tradicional fogata de Santa Bàrbara, amb l’actuació, a continuació, de la Rondalla Agredolç mentre es reparteix mistela i rotllets. I per a finalitzar el dia, l’Orquestra Germans Brothers actuaran a la plaça de l’Església.

«Convidem a tots i a totes, als veïns de Piles i als dels voltants, a omplir els carrers de gent durant aquest dia. Des de l’Ajuntament s’ha treballat conjuntament perquè gaudisquen de la nostra fira», afirma Cristina Fornet, alcaldessa de Piles.

Entre els invitats assistents a la inauguració, acudiran els diputats provincials Avelino Mascarell i Vicent Mascarell, alcaldies dels pobles veïns i representants d’altres entitats i organitzacions.

Articles relacionats