14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Picornell, alcalde accidental a causa de la vaga feminista

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va delegar les seues competències en el segon tinent d’alcalde, Miguel Àngel Picornell, el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per secundar la vaga feminista convocada per la Comissió 8 de Març, integrada per organitzacions del moviment feminista de tot el país. Les competències van recaure en Picornell atés que la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, també es va sumar a la jornada reivindicativa.

La màxima autoritat municipal va recolzar la vaga amb la finalitat de reivindicar “una societat més justa i igualitària”. “La vaga -ha dit- és una crida contra qualsevol classe de desigualtat, discriminació o violència que pateixen les dones amb la finalitat de demostrar que si les dones parem, pot parar-se el món“, ha assenyalat Morant.

Són molts els motius, segons Morant, per fer costat a la vaga, entre d’altres, afirma, perquè continua existint una bretxa salarial que penalitza les dones, i una discriminació evident que assigna a les dones les feines més mal pagades i menys reconeguts; perquè ja han assassinat una desena de dones en el que va d’any i gairebé mil des de 2003; perquè totes les dones tenen dret a caminar soles pel carrer, lliures i sense por; perquè l’assetjament laboral continua existint; i, en definitiva, perquè no pot ser que la meitat de la població tinga menys drets reals que l’altra meitat de la població.
Així mateix, Morant ha subratllat la importància d’aquesta acció “perquè hi ha partits que volen negar els drets i les conquestes socials que han aconseguit les dones en els últims anys, i no ho permetrem“.

Articles relacionats