PICORNELL PUBLICA EL COST DELS DESPERFECTES EN BÉNS PÚBLICS PER CONSCIENCIAR CONTRA EL VANDALISME

El Regidor Delegat de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Gandia, Miguel Ángel Picornell, ha valorat el cost que té per a les arques municipals els comportaments incívics. «Si seguim el criteri de caixa única, cada euro que hem de gastar en arreglar mobiliari urbà per culpa dels actes vandàlics, s’ha de detraure d’altres partides que són molt més importants per a la ciutadania».

 

Picornell ha posat com a exemple una de les últimes actuacions que ha posat en marxa el seu departament per tal d’eliminar les pintades en els murs de la llera del riu Serpis en el tram comprés entre el pont vell d’Oliva a l’avinguda d’Alacant. Una actuació que ha tingut un cost de 13.088,56 € i que pocs dies després de ser finalitzada ja està patint nous desperfectes per culpa d’actes vandàlics. El regidor ha volgut fer una crida a la ciutadania «perquè tots siguem conscients que són aspectes que són fàcilment evitables. Podem posar en marxa mesures preventives i coercitives però sense la col•laboració ciutadana, determinats comportaments mai podran ser eliminats».

Sobre el cost del mobiliari urbà, el regidor ha explicat que el cost d’una paperera oscil•la entre els 65 i els 400 €; el d’un bol•lard 50 €; el d’un banc 300 €; mentre que un senyal vertical costa 150 €; una jardinera pot arribar als 400 €. Un altre dels aspectes destacats pel regidor ha estat que la neteja d’un metre quadrat d’un grafiti pot arribar als 200 €. «Són molts diners el que hem de destinar cada any a aquests aspectes, no m’agradaria haver de recordar-però tots som responsables amb els nostres impostos de les propietats públiques i aquells que realitzen actes vandàlics fan mal a la ciutat en el seu conjunt».

Et Pot Interessar