23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Perquè no estan les aules prefabricades de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia instal·lades?

 

– El Grup Municipal Popular ha exigit explicacions al Govern municipal per no habilitar les aules prefabricades dos anys després que s’iniciaren les obres de remodelació de l’IES Tirant lo Blanc.

Els portaveus populars, Víctor Soler i Vicent Gregori, han comparegut hui en roda de premsa per a evidenciar que els alumnes no disposen d’unes aules secundàries, per la qual cosa s’han hagut de paralitzar les obres de l’IES.

Els populars han assenyalat que “Aquest problema continua des de fa dos anys, quan la regidora d’Educació, Carmen Fuster, va anunciar que s’habilitarien aquestes aules prefabricades en el sòl públic que es troba enfront de la caserna de la Guàrdia Civil. La regidora va arribar a assegurar fa dos anys que en aquest sòl públic, on anteriorment ja havien habilitat aules prefabricades, s’anaven a mantindre les bases del sòl per als barracons. Com va prometre que s’instal·larien “immediatament” les aules prefabricades, no es va adequar aquest espai per a un pàrquing públic.”

Victor Soler han acusat de deixadesa a Carmen Fuster regidora de Politiques Educatives i alhora directora de l’IES Tirant el Blanc i que a causa d’aquesta situació s’han paralitzat les obres.

La regidora de Politiques Educatives, Carmen Fuster, ha respost amb immediatesa i ha recordat que la Conselleria d’Educació ha licitat dues vegades les aules prefabricades. La primera va quedar desert i la segona exactament igual. “No hem fet cap abandonament de funcions, s’ha licitat per dues vegades i cap empresa ha pogut concórrer”.

D’altra banda la regidora ha explicat que la paralització de les obres s’han degut a altres fets ocorreguts i que ha explicat “En primer lloc, recordar que s’està treballant per fases. El primer, els tallers, que hui en dia ja s’ha fet l’acta de recepció”. “Al Tirant estem molt contents a pesar de la problemàtica que s’ha produït. Però, per molt que planifiques un projecte, estem parlant d’un centre de 1979, que va construir-se a partir de 1975, i quan comences a treballar apareixen mil i un problemes. Hem tingut moltíssimes dificultats. Vull donar gràcies a l’empresa per la seua predisposició i tirar-ho tot endavant”.

“Al Tirant, de la que soc l’orgullosa directora, estem molt contents i gaudint d’aquests espais que ens feien tanta falta. Ara, afortunadament, plourà i no ens banyarem i estem apuntalant tecnològicament els tallers. Dit açò, hem consumit més diners del pressupost del qual teníem previst fruit de les dificultats que han sorgit, però que hem esmenat en temps i forma. De fet, el curs l’hem començat i s’han bolcat tot l’alumnat, famílies i professorat, que no ha tingut cap mena de dificultat. El següent pas que hem de fer, com ja no hi ha tants diners com esperàvem, és una reestructuració. Tenim un pla b de què fer, quina manera i la seqüència a seguir per a fer-ho”.

La regidora de Polítiques educatives s’ha mostrat molt dolguda amb les crítiques “personals”. “Dir a Víctor Soler i Vicent Gregori que soc una dona treballadora i valenta que renuncia a moltes coses de la seua vida personal per a dur, amb dignitat, les seues dues regidories i l’ocupació de directora. Soc una directora triada per un claustre, no triada a dit o imposada. El meu equip directiu em dona suport i tornarà a fer-ho perquè se suposa que faig la meua tasca correctament. Pel que fa a l’aspecte polític, no he faltat cap dia, ni quan estàvem al confinament. Estic portant endavant les regidories el millor que sé i ficant tot de la meua part. El que passa a la meua vida personal és problema i decisió meua com a dona que soc que pren una sèrie de determinacions i aposta per una sèrie de coses. Aquesta llibertat no me la pot lleva ningú”.

Per aquesta raó, assegura que no admetrà que es qüestione la seua honestedat: “Treballe per a tot el professorat educatiu de Gandia. Ho faig de valent, ajudada per ells, està clar. Em donen el seu suport i, entre totes i tots, estem tirant tota l’educació de la ciutat, que no és poca, endavant. Ningú pot dir que he donat unes ajudes a uns més que altres. Totes les persones que em coneixen saben de la meua honestedat… El dia que no faça la meua tasca bé, educativament o políticament, me n’aniré a fer unes altres tasques”, ha conclòs.

Articles relacionats