17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Gandia celebra el Porrat del Raval

· Del 18 al 20 de febrer tindrà lloc la XVIII edició del Porrat del Raval, una de les celebracions més tradicionals de la ciutat 

Aquest cap de setmana se celebrarà la XVIII edició del Porrat del Raval a Gandia, una de les tradicions més arrelades a la cultura de la ciutat on molts dels ciutadans hi participen. Totes les activitats compleixen les mesures vigents de la Covid i es recomana l’ús de la mascareta, mantenir la distància interpersonal i evitar les aglomeracions.

La celebració començarà el divendres de 18 de febrer amb la inauguració de les paradetes i les atraccions de fira a partir de les 16:00 h. Des de les 17:30 h tindrà lloc l’espectacle infantil a la plaça del Prado.

El programa continuarà el dissabte a les 12:00 h amb el pregó del Porrat a la plaça de Sant Josep i la posterior cercavila pel Porrat, amb l’acompanyament del grup ‘La Cosa Nostra’. A les 14:30 h dinarà putxero al carrer Fundació Vicent Ferrer (amb reserva prèvia fins al 17 i un preu de 10€). La cercavila musical de les 18:00 h es realitzarà a la plaça Sant Josep, a càrrec de l’A. M. Sant Sepulcre Raval, i tancarà el dia l’actuació musical del grup Star On Years a la plaça del Prado a les 19:00 h.

La plaça del Prado obrirà el matí de diumenge a les 11.30 h amb una exhibició de balls a càrrec d’Esther López, de l’Escola Dance Room Gandia. A continuació es realitzarà la tradicional ofrena a Sant Josep que recorrerà els carrers entre la plaça del Prado fins a l’església de Sant Josep i finalitzarà amb la cercavila pel Porrat amenitzada per la rondalla Agredolç.

Sense oblidar els animals, els gossos seran els protagonistes diumenge a les 12.30 h d’una exhibició a càrrec de l’associació de Adiestramiento Canino Kuman K9 en la qual es mostraran exercicis d’obediència i treballs d’olfacte. L’últim acte programat per al XVIII Porrat serà a les 14.30 h al carrer Fundació Vicent Ferrer què durà a terme el dinar de paelles. Per a aquest esdeveniment cal reservar prèviament fins al dijous 17 amb un preu de 8 euros.

La presidenta de la junta de districte del Raval, Amparo Victoria, ha remarcat que “Vull donar les gràcies a tots els veïns del Raval, en particular, i de Gandia pel suport de tots els anys i animar a tota la ciutadania a assistir al Porrat del Raval”.

Articles relacionats