Pepa Bueno compara als «radicals» de l’1-O amb Fraga Iribarne

Els mitjans de comunicació estatals semblen conjurats per fer front al moviment independentista català, i la periodista de la SER Pepa Bueno, conductora dels programes del matí, fa punts per abanderar la creuada després d’haver fet una comparació en el programa d’este dimarts entre els manifestants i l’exministre franquista Fraga Iribarne.

Com si d’una consigna es tractara, tots els grans grups mediàtics van a coro en el tractament informatiu i la terminologia per referir-se als partidaris de la independència de Catalunya. Radicals, violents, antisistema, són alguns dels termes que sonen per igual tant fa si a la SER com a Onda Cero, i per suposat, a la COPE, també als grans diaris de tirada estatal, i fins i tot a periòdics editats a Catalunya, amb El Periódico com el principal valedor de la unitat d’Espanya. També Àngels Barceló, responsable de la programació de la vesprada a la SER, s’uneix a la causa amb molt bona predisposició, mentre les xifres d’audiència de la SER cauen en percentatges preocupants. Les coincidències amb el tractament informatiu semblem extretes d’un manual d’estil, i se n’han pogut escoltar i llegir molts exemples arran dels incidents protagonitzats aquest dilluns durant les manifestacions per l’aniversari de l’1-O a Barcelona, que han deixat 43 ferits lleus.

Segons ha informat aquest dimarts el Sistema d’Emergències Mèdiques (Sem), van dur a terme 43 assistències, totes de caràcter lleu i sense cap trasllat a un centre sanitari, principalment d’agents del dispositiu dels Mossos d’Esquadra.

Els incidents és van concentrar principalment a les portes del Parlament quan un grup va provar d’irrompre a l’edifici, i davant la Prefectura Superior de la Policia a la Via Laietana.

Et Pot Interessar