PEDRO SÁNCHEZ: «ELS VOTANTS DEL PSOE I PODEMOS NO ENTENDRIEN QUE NO ENS ENTENGUÉREM»

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior a l’audiència que ha mantingut amb el rei en Sarsuela, dins de la ronda de consultes oberta per Felipe VI per a proposar a un candidat a la Presidència del Govern, i en la qual, segons ha dit, ha tingut coneixement de l’oferta de pacte d’Iglesias.

El líder socialista ha agraït la proposta posada damunt de la taula per Iglesias de formar Govern amb el PSOE i Esquerra Unida, i ha subratllat que està disposat a parlar amb ell i amb IU de «polítiques» i, després, de les persones que podrien formar part d’un hipotètic Govern tripartit.

Açò sí, ha recalcat que està per l’enteniment, perquè, ha dit, és el que volen els votants socialistes i de Podemos, i ha apuntat que, si no arriba a bon port no va a ser pel PSOE. «Els puc assegurar que per la meua banda no va a ser», ha dit.

També ho ha advertit quan se li ha preguntat si el rei li ha traslladat la possibilitat que li encarregue a ell abans que a Rajoy la formació del Govern, atès que després de la ronda de converses que acaba aquest divendres sembla que el PSOE té més suports que el PP.

Sánchez ha recalcat que el PP va ser la primera força en les eleccions i té «el dret» i fins i tot «el deure i l’obligació» de presentar la seua investidura en el Congrés dels Diputats. Per la seua banda, ha reiterat que els socialistes han decidit per «unanimitat» que el vot del PSOE ha de ser negatiu, a Rajoy i a qualsevol altre candidat del PP que es presentara.

Així, ha garantit que, quan arribe el seu moment, parlarà amb Iglesias, però també amb Alberto Garzón, d’IU; amb Albert Rivera, líder de Ciutadans, i amb la resta de formacions polítiques. I a tots els oferirà els vuit grans acords que vol impulsar des de la Moncloa.

Sánchez ha rebutjat avançar esdeveniments i esperar als terminis que ha marcat, però ha deixat oberta la possibilitat d’un govern amb Podemos. De fet, ha dit que sempre, des del passat 21 de desembre, ha volgut traslladar a l’opinió pública que els votants de Podemos i el PSOE «no entendrien» que tots dos partits no s’entengueren.

 

Et Pot Interessar