24.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Pedro Estevan, Mestre de mestres, impartira un curs online de “Percussió Històrica”

– Estevan, un dels referents mundials en percussió antiga, acompanya des de fa dècades a Jordi Savall en les seues gires internacionals

– Les inscripcions ja estan obertes i els cursos 20/21 del CIMM es celebren des del setembre fins al juny

Pedro Estevan és una figura clau per a entendre la història de la música no sols del nostre país, en la qual porta aportant des de fa més de trenta anys els seus coneixements aplicats a la música històrica, sinó també a escala mundial, amb les seues incessants gires internacionals com a percussionista de Jordi Savall.

Va començar amb la música contemporània com a guitarrista i després percussionista, fins que el seu camí es va anar perfilant cap a la música antiga d’una manera especial, arribant a compatibilitzar la docència amb la música professional.

Pedro Estevan, Mestre de mestres

Pedro Estevan compartirà els seus coneixements amb l’alumnat a través del Curs Online de “Percussió històrica” que organitza el Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna (València), i que tindrà lloc des del setembre fins al juny.

Conéixer l’època en la qual van sorgir els diferents instruments, formes d’acompanyament tant a conjunt instrumental com vocal i execució pràctica, són sobretot alguns dels objectius que persegueix aquest curs online de percussió.

Un viatge per la interpretació de partitures de Cantigues, Estampies Royales o el Trecento italià amb instruments com a panderos, panderetes, darbugues i tambors, són els pilars sobre els quals es fonamenta aquest curs online de percussió, que s’ofereix en la modalitat de classes grupals i sessions particulars en les quals es treballarà la progressió de cada alumne de manera personalitzada.

Per a comprendre l’interés de tots aquests ingredients que componen aquest curs online de percussió, la seua alma mater, Pedro Estevan, afirma que “com més retrocedim en el temps, de menys informació disposem pel que fa a la tècnica i interpretació”, per això, “a partir de la iconografia de l’època, intentarem suposar i trobar com sonava la música d’aleshores”. Tot això, gràcies a “un treball minuciós de la mà d’un equip especialitzat amb el qual s’aclariran dubtes, per a gaudir dels camins en els quals experimentarem diferents maneres de fer música”, continua el mestre Estevan.

Les inscripcions ja estan disponibles en info@cimmvalldigna.org i/o telèfon 678 066 063 per a més informació.

Articles relacionats