18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El Passeig de Gandia acollirà del 10 al 12 d’abril la cinquena Mostra de Mones i Panous

La regidora de Polítiques Econòmiques de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada dels membres de la directiva de l’Associació de Forners i Pastissers , Miquel Roselló, Toni Rodríguez i Raúl Llopis, ha presentat la 5a edició de la Mostra de mones i panous que tindrà lloc els dies previs a la Setmana Santa d’enguany, del dilluns 10 al dimecres 12 d’abril.

La mostra estarà situada en el Passeig Germanies, enfront de la porta de la Casa de la Marquesa, i obrirà al públic en horari comercial. A més, els tres dies per la vesprada, a partir de les 17h, hi haurà tallers per a que xiquetes i xiquets puguen aprendre a fer mones de Pasqua. 

 “Aquesta mostra s’emmarca dins del cicle anual d’activitats que l’àrea de Polítiques Econòmiques (Comerç) de l’Ajuntament de Gandia organitza amb l’Associació de Forners i Pastissers per a donar a conèixer i tastar els productes del seu sector. Es tracta d’una producció de dolços artesanal, de qualitat, de proximitat i lligada a la nostra tradició cultural i gastronòmica: les mones de Pasqua, la mocadorà de Sant Donís i, des del passat Nadal, la Casca de Reis”, ha recordat Izquierdo.  

A més, aquesta mostra de mones té un caràcter benèfic afegit als seus components cultural, festiu i comercial: per un donatiu a partir d’1 euro per al Preventori es pot tastar una moneta amb xocolate o orxata.

Rodríguez ha recordat que les mones i panous és una tradició valenciana molt antiga i arrelada a les nostres llars, que ha passat de pares a fills. “Dijous Sant la família es juntava per a pastar la massa. Hui hem continuat amb la mateixa fórmula, els mateixos ingredients que els nostres avantpassats. Hem innovant en les formes, afegint ous de xocolata, per fer-les més atractives per als xiquets i xiquetes”.  Per cert, que ens ha contat un secret per menjar la mona, fins i tot quan es fa dura: “es fa a tallaetes i es mulla amb oli, sucre i canella. Es forneja un poc i ja tenim una rosca deliciosa!”.

Articles relacionats