14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Participa en la Gran Festa Solidària de la Donació de Sang de Gandia

 

– Arriba la XVIII Gran Festa Solidària de la Donació de Sang de Gandia

El pròxim dissabte 11 de novembre se celebrarà la 18a edició de la Gran Festa Solidària de la Donació de Sang a Gandia. L’esdeveniment, organitzat pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) i l’Ajuntament de Gandia, tindrà lloc al vestíbul d’aquest. Així doncs, totes les persones que hi vulguen col·laborar seran ateses de 9.30 a 10.30 hores i de 16.30 a 20 hores.

La campanya funciona des del 2.006 i, al llarg de la seua trajectòria, ha aconseguit 3.169 donacions. L’any passat van ser 203 les persones que van decidir sumar-se a la causa i, aquesta vegada, s’espera rebre una quantitat semblant de voluntaris.

El CTCV ha remarcat el “gran compromís” de la ciutat i ha explicat que, de fet, el 2022 va realitzar “més de 90 col·lectes de sang en diferents punts com la Mancomunitat de la Safor, el centre comercial La Vital, el Centre Social Corea, etc.”. A més, ha afegit que, de moment, aquest 2.023 s’han obtingut 2.021 unitats de sang i 158 voluntaris incorporats per primera vegada.

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha destacat la importància que té una sola donació, atés que aquesta pot “salvar la vida de tres persones”, de manera que a la darrera edició “es va aconseguir ajudar 609 pacients”.

Articles relacionats