18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Palmera s’adhereix a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

– L’AVPT suma un total de 290 localitats adherides, de les quals 77 pertanyen a la província d’Alacant; 52, a la de Castelló i 161, a la de València

– L’Agència s’encarregarà d’incoar els expedients sancionadors i de restauració de les il·legalitats comeses en matèria d’urbanisme

Argeleta, Palmera i Vilanova de Viver han sigut els últims municipis a incorporar-se a l’Agència que assumirà la competència en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable en aquestes localitats.

Amb aquestes últimes incorporacions, del total dels municipis adherits a l’AVPT, 77 pertanyen a la província d’Alacant; 52, a la de Castelló i 161, a la de València.

D’aquesta manera, aquests ajuntaments adherits deixaran d’incoar els expedients sancionadors i de restauració de les il·legalitats comeses en matèria d’urbanisme a partir d’aquesta data, ja que l’Agència assumeix la competència efectiva i serà l’encarregada de tramitar-los, resoldre’ls i executar-los, encara que els municipis que així ho hagen sol·licitat expressament, podran remetre infraccions anteriors a aquesta data.

L’Agència va ser creada el juny de 2021 com a organisme amb la finalitat primordial de vetlar per la utilització racional i legal del sòl, així com per a impulsar la descentralització i fomentar una cultura de protecció del territori. L’AVPT és un instrument al servei de la protecció de la legalitat urbanística i de la minimització dels impactes territorials.

Articles relacionats