23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Palmera  commemora el 9 d’octubre amb una programació cultural i festiva

– La campanya ha començat hui al Col·legi Mondúber i l’alcalde de Palmera ha explicat que es tracta d’una sèrie d’activitats dirigides tant a xiquets com a majors.

– Aquestes activitats compten amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament de Palmera arranca hui la programació cultural i festiva per commemorar el 9 d’octubre. L’alcalde de Palmera, Àlvar Català ha explicat que aquesta sèrie d’activitats dirigides tant als més menuts com a la gent gran. “Per tal de conéixer la nostra història com a poble, hem preparat, amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, una programació molt diversa i lúdica per a totes les famílies” ha explicat Català.

El primer esdeveniment comença hui amb la Campanya escolar adreçada a l’alumnat de segon i tercer de primària, del Col·legi Mondúber de Palmera.

El segon torn serà demà, dimecres 5 d’octubre, on els xiquets i xiquetes de quart, cinqué i sisé aprendran a través de tallers com: ‘Palmera. De l’Antiguitat a l’Estatut d’Autonomia. 2000 anys & 40 anys’, ‘Del paisatge agrari, ibèric i romà, a Todolícitrus’ I ‘Topografia històrica de Palmera. De rafal a municipi’.

Seguidament, el 7 d’octubre, tindrà lloc a les 20.30 h, l’esdeveniment ‘Un passeig per la Palmera del 1600 de nit. La vida quotidiana a una casa morisca. Parar la taula.’, realitzat per l’arqueòleg Josep A. Gisbert Santonja a la plaça Ajuntament.
Els veïns i veïnes podran gaudir d’una degustació de coques a la calfó, mestisses de dacsa i forment, amb tres recaptes d’Alcalà de la Jovada, pa turc i tagine Kefta.

Els interessats deuen inscriure’s a l’Ajuntament de Palmera, al 962893286 i 652908823.

El dissabte, 8 d’octubre de 10.30 h a 13.30 h es realitzarà una ruta de Palmera a Beniamit, que començarà a la plaça de l’Ajuntament i de la mà de l’arqueòleg Antoni Josep Vergel Dos Santos.

La programació continuarà el 13 d’octubre a les 20 hores, amb la taula redona ‘L’Estatut d’Autonomia: 40 anys. El Costum, els Furs i l’Estatut’, a la Sala de Plenaris de l’Ajuntament de Palmera. A la taula redona participaran Frederic Aparisi, Alfons Llorens i Àlvar Català.

Seguidament, el dissabte, 15 d’octubre a les 10.30 h tindrà lloc ‘Oliva. Un passeig per la Vila de l’edat mitjana. La justícia en una Vila del Regne’, de la mà de l’arqueòleg Josep A. Gisbert Santonja, arqueòleg. El punt de trobada serà l’Església de Santa Maria.

El diumenge, 23 d’octubre a les 10.30 hores continuarà la programació amb ‘Laguar’ una conferència a l’aire lliure i la visita amb guia expert. On es coneixerà el Rei en Jaume a la Marina Alta: Laguar, Alcalà. Ondara i Dénia. De la mà de Josep A. Gisbert Santonja, arqueòleg. El punt de trobada serà la Piscina municipal de la Vall de Laguar, entre Campell i Fleix.

I per finalitzar, el dilluns, 24 d’octubre a les 19 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Palmera, entre les lleis dels musulmans, els furs i l’estatut d’autonomia’ al Col·legi Nou d’Octubre de Palmera.

Articles relacionats