13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

PABLO IGLESIAS PROPOSA UN GRAN ACORD PER A FER FORA AL PP DEL GOVERN

Iglesias ha publicat este dimecres un article en el diari digital ‘Huffington Post’ en què analitza l’escenari obert després de les eleccions generals de diumenge passat, que creu que van suposar el “final” del sistema de torn entre PP i PSOE i van inaugurar “una nova etapa política”.

En este punt, qualifica d'”històrics” els cinc milions de vots obtinguts per Podem i la seua posició de primera força política a Catalunya i País Basc o de segona a Madrid, Comunitat Valenciana, Canàries, Balears, Navarra i Galícia. Tot i això, assumix que estos resultats “no són suficients” per a intentar ser president del Govern.

El secretari general de Podem atribuïx esta situació a les pròpies tensions internes del PSOE, amb una “geopolítica que ha començat a operar com a caòtica i contradictòria” l’endemà de les eleccions i Pedro Sánchez s’ha mostrat “més preocupat per a afermar-se com a candidat a la reelecció en el seu partit que com a candidat a la presidència del Govern”.

Segons garantix, Podem no permetrà “ni per activa ni per passiva” que el PP, amb o sense Rajoy al front, seguisca governant. I consideraria “una estafa democràtica” que el PSOE ho permetera “o actuara pensant en el seu geopolítica interna de llocs i noms”.

Estos punts són blindar constitucionalment els drets socials, derogar l’article 135 de la Constitució i les reformes laborals, acabar amb les retallades, canviar el sistema electoral, tancar les portes giratòries i assegurar la independència judicial.

“Respecte dels intents de restauració i a les lluites intestines de poder en les velles maquinàries, l’altura d’Estat i el compromís per la justícia social i contra la corrupció seran les línies que guien la nostra acció perquè Espanya avanç amb el protagonisme dels seus pobles i les seues gent”, argumenta.

Articles relacionats