Pablo Casado i Cospedal li guanyen la partida a Sáenz de Santamaría

El diputat per Àvila Pablo Casado s’ha imposat per 451 vots a l’exvicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en el XIX Congrés Nacional Extraordinari del PP, i s’ha convertit en el nou president del partit, succeint en el càrrec a Mariano Rajoy.

Així ho ha anunciat davant el ple del congrés la presidenta d’este órgan, Ana Pastor. Abans de la proclamació del resultat de les votacions dels compromisaris, ja s’havien escoltat en el saló principal crits de «Pablo president». El resultat deixa en una situació de debilitat orgànica al PP valencià, la direcció del qual havia mostrat de forma implícita el seu recolzament a Soraya Sáenz de Santamaria. 

El nou president del Partit Popular ha promès aquest dissabte integració. Després d’assegurar que «tots» han guanyat, ha demanat als compromisarios i afiliats del PP no preguntar a qui han votat en aquest procés intern.
«Només us dic açò, que a ningú li pregunteu a qui ha votat», ha demandat Casado en el seu discurs després de proclamar-se els resultats d’aquest XIX Congrés del PP.
Després d’abraçar a Mariano Rajoy, a Santamaría i a María Dolores de Cospedal -qui l’ha ajudat en aquesta carrera successòria en mobilitzar als seus suports a favor seu-, ha pujat al ple amb la seua dona, Isabel Torres, un dels seus principals suports en aquesta campanya i que l’ha acompanyat a nombrosos actes per Espanya.
En la seua intervenció ha donat les gràcies a Santamaría per una campanya «neta» i de la qual ixen «més forts i més units». «Tots hem votat al PP i tots heu guanyat», ha asseverat. Segons ha agregat, ara es tracta de fer oposició a l’Executiu de Pedro Sánchez i no permetre que «desfaça» la labor del PP; «recuperar» la base electoral perduda; i «enarborar» els «senyals d’identitat de sempre» de la formació.

Et Pot Interessar