Ostentació editorial per a la Setmana Santa de Gandia

L’autor del cartell, Toni Durà.

La presentació este dijous de‘Passio’ 2018, la revista oficial de la Setmana Santa de Gandia, i el cartell anunciador i la guia de processons, ha reunit al saló de Corones del Palau Ducal a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el diputat provincial Voro Femenía en delegació del president de la Diputació de València; la vicealcaldesa de Gandia, Lorena Milvaques; el delegat de la Setmana Santa, CiroPalmer, així com de la presidenta i padrina de la Setmana Santa, María José Martí i Paqui García, respectivament, autoritats municipals i eclesiàstiques, germans majors, cambreres, assemblearis i públic en general.
El cartell anunciador de la Setmana Santa 2018 és obra de l’artista gandià Antoni Durá, qui va explicar que l’obra pretén ser un homenatge a les 18 germandats de Gandia representades en ell. Destaca també la Processó del Divendres Sant, reflectida en el cartell amb els 18 caputxinos que, en ordre cronològic, expliquen el que és la Setmana Santa.
Seguidament, es va presentar la guia de processons, una guia de butxaca, amb tiratge de 15.000 exemplars, en la qual es poden trobar de forma clara i concisa, els horaris i itineraris de tots els actes, processons i sants oficis de la Setmana Santa. Continuant amb la tendència començada l’any passat, la guia de processons distingeix tres parts ben diferenciades: la primera, on es pot trobar l’índex i els horaris dels oficis de les parròquies, capelles i ermites de Gandia. A continuació apareixen les germandats de Gandia, amb imatges de la col·lecció “Signum”. Aquestes imatges il·lustren una breu descripció d’algun dels seus trets més particulars. A més, també es fa esment a les diferents processons en què participa el pas, de manera que s’estableix un criteri de cerca per germandats, a més de la manera tradicional per dies que ocuparia la segona part. En la tercera part es poden trobar els plànols de les processons comunitàries.

A continuació es va presentar la portada del Passio, que enguany ha sigut dissenyada per Ignacio Rierol, professor i llicenciat en Belles Arts. Segons va explicar l’autor, la portada ha volgut vincular-la a la litúrgia que es viu en la Setmana Santa, ja que eixe és el tema en el qual es basa el Passio d’enguany. Per açò, la portada té com a fons una imatge de l’interior de la Col·legiata, i sobre ella estan una imatge de Crist al costat de la representació d’un viacrucis.
La presentació de la Revista Passio va estar a càrrec del vicepresident de Cultura de la Junta Major, José Ignacio Moreno Latorre, qui va detallar la composició del llibre que té de títol “Signum”, el que fa el número 66 de la revista Passio i que com a novetat apareix per primera vegada publicat el títol en la portada. Segons va explicar José Ignacio Moreno, l’objectiu del llibre és ser una ajuda per a viure la litúrgia de la Setmana Santa, i poder fer-ho guiat per persones enteses en el tema, que amb les seues col·laboracions i articles en la publicació, ajuden a entendre millor tots els signes litúrgics, des del Dimecres de Cendra fins al Diumenge de Resurrecció. Unes col·laboracions que se sumen a les de les diferents germandats de Gandia, sobre una àmplia varietat de temes.
El llibre ha sigut dissenyat i maquetat per Luis Muñoz i l’equip de Kazados Photos, i les fotografies que s’utilitzen per a vestir la revista pertanyen a la col·lecció que també rep el nom de “Signum”, ja que estan realitzades expressament per “Kazados Photos” per a aquesta edició de la revista.
El vicepresident de cultura va acabar la seua intervenció amb paraules d’agraïment a tots els col·laboradors que han fet possible l’edició del Passio d’enguany, i a les institucions que ho han fet possible, com són l’Ajuntament de Gandia i la Diputació de València.
Va finalitzar l’acte amb el lliurament dels primers exemplars a les autoritats, i representants de la Setmana Santa.

Et Pot Interessar