4.2 C
Gandia
Dilluns, 17 gener, 2022

ORENGO DIU QUE EN CAP MOMENT S’HA SENTIT ACUSAT EN LA SEUA DECLARACIÓ DAVANT LA GUÀRDIA CIVIL

L’exportaveu del PSPV en la Diputació de València i fins a fa uns dies cap de gabinet del president de la corporació, José Manuel Orengo, ha assegurat aquest dimarts, després de declarar com investigat davant la Guàrdia Civil en el cas Imelsa, que ha comparegut com imputat “com a element de garantia” i ha afegit: “en cap moment m’he sentit acusat ni apurat per res”.

Així ho ha indicat als mitjans després de declarar en la caserna de Patraix, en ser preguntat en qualitat de què deixava les dependències de la Guàrdia Civil. Orengo ha dit no entendre “molt” d’aquestes coses però, segons ha dit, ix “en qualitat de persona contenta d’haver col·laborat amb la Guàrdia Civil; molt content d’acontentar a les persones i en cap moment m’he sentit acusat ni apurat per res”. “Si criden a algú com a testimoni i després l’imputen, eixa declaració seria nul·la i la Guàrdia Civil ha de fer el seu treball”, ha resumit.

 

L’exdirigent socialista ha assegurat que ha respost a totes les preguntes que els agents de l’institut armat li ha realitzat “sobre el funcionament de la Diputació i com ocorrien les coses”. Per tant, ha indicat que ara queda “a l’espera de les conclusions per a veure si ho eleven o no al jutjat”.

Orengo ha recordat que el cas està baix secret de sumari i ha indicat no tenir clar si podia explicar les preguntes que li havien formulat ja que queden més persones per declarar. Al seu judici, “no sabien si cridar-nos com a testimonis o com imputats i ens han cridat com imputats com a element de garantia cap a nosaltres, per si la declaració poguera derivar en algun tipus d’acció o imputació”. Per tant, ha dit que se’ls ha investigat “perquè contestem el que sabem del que allí passava”.

“No he dubtat amb cap pregunta”, ha dit, per a afegir que el tracte ha sigut bo i encara que ell pensava que seria “com les pel·lícules”, ha dit que “són gent molt educada i amable i fan que estigues el més còmode possible per a arribar al fons de la veritat”. “I en açò he sigut tant útil com he sabut i una mica més”, ha manifestat.

Així mateix, ha explicat que li han preguntat sobre actuacions i funcionament de la Diputació i, sobre possibles irregularitats en les contractacions, i ha indicat que ha explicat el que sabia.

Preguntat per la suspensió cautelar del seu partit, ha admès que li dóna “una mica igual” perquè “tampoc estic en època de fer carrera política”. “Estic en una altra etapa de la meua vida en la qual intente servir el millor a la societat i al meu partit, i açò és la pena mediàtica”, ha considerat.

“Que acabe açò quan haja d’acabar. Jo tinc la completa seguretat que acabarà bé per a mi, per a Raúl -Pardo- i la resta de membres”, ha assegurat.

Articles relacionats

últims articles