OLTRA DEFENSA EL DRET A GRUP PROPI «PERQUÈ COMPROMÍS NO ÉS PODEM»

Oltra, en una entrevista a la cadena SER, ha explicat que l’objectiu de Compromís és «tindre grup propi» perquè «no només volem evidenciar les condicions polítiques» que s’han posat en marxa des de Govern valencià, com el rescat a les persones, la transparència o els servicis públics al servici dels ciutadans i un finançament just, sinó també «les que han de veure amb la nostra diversitat i la nostra defensa del territori».

Sobre esta qüestió, ha admès que «òbviament» si hagueren anat per separat no haurien aconseguit els mateixos resultats electorals i que desconeixen quants diputats haurien obtingut. «Però vam anar en un projecte comú però que per descomptat no és equiparable al partit Podem», ha subratllat.

Alhora, ha recordat que la doctrina de la Junta Electoral ha deixat «moltes vegades clar» que «una coalició d’un partit no sumen perquè no és el mateix», pel que considera que seria «un frau a l’electorat sumar el que no és el mateix».

En esta línia, ha criticat que «els dos grans partits sempre han oblidat quan han eixit que el seu territori és important i sempre ha pogut les sigles sobre el territori» en el seu treball al Congrés mentre que en Compromís tenen «molt clar» que representen a «tots els ciutadans d’Espanya però especialment a la Comunitat Valenciana».

De la mateixa manera, ha negat que la recerca de grup propi siga un avantatge econòmic sinó que les subvencions que rebrien són «el suport públic perquè els grups parlamentaris puguen funcionar». «Això no és una empresa ni són plusvàlues», ha assenyalat. Per esta raó, ha recalcat: «això no és una qüestió econòmica sinó política».

Et Pot Interessar