20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

OLTRA AFIRMA QUE EL NOU PLA D’AJUST NO AFECTARÀ A SERVEIS BÀSICS

 

Sobre esta qüestió, Oltra ha explicat que l’itinerari fins a arribar a la xifra de 78 milions ha estat “molt dur”, i alhora ha lamentat que la Comunitat Valenciana no compte amb un sistema de finançament “constitucional” el que suposa que Montoro canvie “drets per préstecs” com el FLA.

En este sentit, ha explicat que estos 78 milions corresponen bàsicament a partides que quan acabe l’exercici no són executables i no tindran “impacte directe” en els valencians pel que ha recalcat que “no afectaran ni a drets fonamentals, ni a servicis bàsics ni a les pimes valencianes”.

Alhora, Oltra ha explicat que durant les negociacions amb el Ministeri s’ha enviat informació a Brussel·les sobre retencions de crèdits per valor de 92 milions. Tot i això, ha manifestat que sobre esta quantitat disposen de “major flexibilitat”.

“El que no anàvem a fer era maquillar xifres en pressupost que tots sabíem que era mentida”, ha afirmat per a agregar que este Consell “ha posat rigor a una injustícia” ja que “som l’única comunitat autonòmica pobre d’Espanya que paga i això no és constitucional”, ha lamentat Oltra.

Articles relacionats