11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Oliva rep la guia Smart City elaborada per la Diputació de València i Avaesen

El dilluns, 13 de desembre, es va celebrar l’esdeveniment ‘Demo Day: Solucions Smart per a la ciutadania’, al Centre Cultural La Beneficència, organitzat per la Diputació de València i Avaesen.

L’acte va comptar amb la presència de la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer i es va fer el lliurament de les respectives guies smart city a deu municipis valencians, entre ells, a l’Ajuntament d’Oliva, que va estar representat pel regidor de Modernització, Josep Escrivà.

“Aquesta guia és un instrument de planificació àgil, fruit del treball dels tècnics de l’ajuntament i finançat per la Diputació de València” ha assegurat el regidor de Modernització. Les guies naixen d’una diagnosi de la situació en cinc àrees: innovació social; energia; medi ambient, infraestructures i habitabilitat urbana; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis.

En cadascuna d’aquestes àrees, la guia fa una anàlisi de la situació, de la qual parteix cada municipi, per a després marcar reptes individuals en funció de les solucions que ja tenen implementades, per a marcar prioritats en inversions futures en smart city, i finalment proposar exemples concrets per a cada solució de casos d’èxit que podrien ser exportats al municipi en qüestió.

D’aquesta manera es crea un ecosistema de solucions adaptat a cada municipi, perquè a partir d’ací decidisquen les seues inversions, o la sol·licitud de subvencions com les que ofereix la Diputació de València en matèria smart city. Així doncs es marca un full de ruta individualitzat per a cada cas.

Amb aquest esdeveniment, ja són 30 els municipis que disposen de la seua guia smart city de forma totalment gratuïta en dos anys, gràcies al treball de tècnics d’Avaesen i d’empreses del sector, amb la col·laboració de la Diputació de València.

Articles relacionats