Oliva recupera el patrimoni oral a través de visites teatralitzades pel Raval

Els barris del Raval i del Pinet d’Oliva acolliran el pròxim dissabte 26 de gener la sisena edició de ‘Vivim i contem el Raval’, un passeig teatralitzat que pretén recuperar el patrimoni oral del poble. Així ho ha anunciat Enric Escrivà, regidor de Cultura, Música i Biblioteques, en companyia del director de l’Escola Municipal de Teatre, Cèsar Monsonís; Cristina Colomar i Carmina Desena, de Rodamon en acció, i Esther Peiró, qui coordina l’activitat des del Servei de Biblioteques.

La ruta arrancarà a les 10.30 h des de la Biblioteca Tamarit, i la guiarà Rodamon, que explicaran curiositats històriques sobre patrimoni i gastronomia locals. Com ve sent habitual, en els diferents punts proposats per les associacions, els actors i les actrius de l’escola representaran tres de les llegendes que va recopilar Doménec Morell en el seu llibre “Dotzena i mitja de llegendes del Pinet”.

La primera parada teatral, a les 11.15 h, serà a la plaça de Ganguis, amb El forn de les Fateres. Al voltant de les 12.00 h, es dirigiran cap a Divina Gràcia, on uns altres alumnes interpretaran ‘Aurora i Freit’. Després, cap a les 12.30 h, al Fossar de Sant Roc, es projectarà el curtmetratge basat en ‘El geperut del Pinet’, protagonitzat per xiquetes i xiquets d’Oliva, i que és fruit del taller ‘Llums, càmera, acció… es roda!’, que va tenir lloc a la Biblioteca de Tamarit de la mà d’Ana Canet i Vicent Llodrà. Per últim, a les 13.15 h, “El pirata Balaguer” ficarà el teló davant del CEIP Santa Anna.

Escrivà ha agraït la col·laboració dels veïns del Raval, del Raval-Gerreria i del Pinet, així com de la Junta de festers del Crist, “per confiar de nou en una proposta que ret homenatge tant al Raval d’Oliva com a Doménec Morell, i que ens permet seguir obrint la ciutat a la cultura de carrer.”

El cartell de ‘Vivim i contem el Raval’, que enguany ha dissenyat Paco Llorca, planteja de manera molt visual tant l’itinerari com les llegendes que es representaran.

Et Pot Interessar