18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Oliva presenta al Consell Municipal de Turisme el futur Pla Estratègic de la Ciutat

Amb totes les mesures de seguretat, el Centre Polivalent d’Oliva va acollir ahir a la vesprada la sessió ordinària anual del Consell Municipal de Turisme amb la presència de l’alcalde, David González, com a president del Consell, i el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat, com a vicepresident. Així mateix, també van estar els principals representants del sector turístic de la ciutat i alguns representants polítics dels partits que formen part del màxim òrgan assessor en matèria turística, com Ana Morell, vicealcaldessa d’Oliva, i Yolanda Pastor, representant de Projecte Oliva.

Després de la renovació dels membres del Consell, la sessió es va centrar en la presentació del pla de treball que està realitzant el Departament de Turisme amb l’objectiu d’aconseguir la declaració de Municipi Turístic, segons la nova normativa autonòmica. L’exposició del projecte va ser a càrrec de l’equip tècnic de GeoInnova, l’empresa encarregada d’acompanyar a Turisme Oliva en aquest procés.

Pla de Treball per a aconseguir el reconeixement de Municipi Turístic

Luis Quesada Muelas (geògraf i director de GeoInnova) i José Vicente Sánchez Cabrera (geògraf), corredactor de nombrosos Plans d’Ordenació Territorial i de turisme a la Comunitat Valenciana, van ser els encarregats de desenvolupar tots els requisits necessaris per a aconseguir aquesta declaració, entre els quals es troben l’elaboració d’un Pla Estratègic de Turisme amb les mesures de sostenibilitat, accessibilitat integral i inclusiva exigides; la renovació de la senyalística dels recursos turístics; la certificació de qualitat de la Tourist Info i els museus d’Oliva, o el Pla de Destinació Turística Intel·ligent, que treballa diferents aspectes com la Governança; Sostenibilitat; Mobilitat i Accessibilitat; Innovació o la Connectivitat, entre altres.

Cal recordar que el municipi d’Oliva ja està adherit a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV) – Nivell 1 encara que ara el treball se centra a treballar tots els eixos per a poder escalar fins al Nivell 3.

Presentació de la Memòria d’Actuacions 2020

La celebració del Consell Municipal de Turisme ha servit per a presentar la Memòria d’Actuacions del 2020. Kino Calafat, regidor delegat d’àrea de Turisme, va realitzar una breu exposició de les principals accions dutes a terme pel departament en el 2020.

De totes elles va destacar les experiències actives que es van organitzar i van subvencionar a l’estiu per a donar suport a les empreses locals de turisme actiu, amb un total de quasi 10.000 euros d’ajudes directes. A més, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, es va organitzar Oliva Weekend Experience, una iniciativa que va sorgir de la sinergia entre el departament i les empreses, amb l’objectiu de potenciar el turisme familiar i de cap de setmana.

Una altra de les actuacions ressenyables ha sigut la posada a la disposició de tots els aficionats i esportistes, de tres canals públics i gratuïts per a la pràctica del kite, esports nàutics i natació en mar oberta.

En l’àmbit de la promoció, Calafat va destacar les campanyes audiovisuals centrades en la tornada de l’hostaleria, la promoció del turisme actiu, l’impuls als xiringuitos i la difusió de la Film Office Oliva.

És important destacar la campanya estratègica de comunicació realitzada amb el reclam ‘Gaudiràs d’Oliva Segur!’ una campanya que va reforçar la posada en marxa de l’APP Platja Segura.org que va ser utilitzada per uns 25.000 usuaris amb quasi un milió d’interaccions.

La implantació d’Infotourist en la gestió diària de l’Oficina de Turisme també és molt important en aquest procés com a eina que permet millorar la informació, oferir-la durant les 24 hores del dia i conéixer les demandes dels turistes amb l’objectiu de millorar el funcionament de la Tourist Info. Aquesta acció, al costat de la col·locació de l’aparador interactiu/Open 24 h, ha permés a Oliva entrar en la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana de l’INVATTUR.

I finalment, és important assenyalar les actuacions dirigides a promocionar i impulsar el sector de l’hostaleria que, unides a les mesures fiscals i econòmiques, han intentat pal·liar, en la mesura que siga possible, els efectes de la crisi del sector, com la creació dels codis QR i l’organització de diferents setmanes gastronòmiques com la de la Cullera, la de l’Esmorzar o el dia del Putxero, jornades que han tingut molt bona acollida i que tenen la seua continuïtat en aquest 2021.

Kino Calafat va mostrar el seu agraïment a tot el sector turístic per la implicació i treball en un any molt complicat i va assenyalar la il·lusió i l’esforç amb el qual el departament de Turisme “afronta el gran repte que tenim al davant per a aconseguir la declaració de Municipi Turístic”. Calafat va afegir que el sector empresarial és fonamental per a aconseguir aquesta declaració pel que es començarà a treballar en tallers amb les comissions sectorials. “El sector turístic empresarial és clau per a afrontar tots els projectes que tenim damunt de la taula. La seua opinió, coneixement i suport és clau per a aconseguir el turisme que volem”.

Articles relacionats