L’hotel de Gandia RH Bayren & Spa és un dels sis hotels valencians que participen en el projecte europeu d’investigació Aldren

– Sis hotels valencians participen en un projecte europeu de rehabilitació a través d’un conveni entre la Conselleria d’Habitatge i Hosbec

– Cinc hotels de Benidorm i un de Gandia reben el «passaport» europeu que els assessorarà en la seua rehabilitació

– El mètode es basa a avaluar l’eficiència energètica, la qualitat ambiental interior i el valor econòmic de l’edifici abans i després de la intervenció

Sis hotels valencians participen en el projecte europeu d’investigació Aldren, gràcies al conveni de col·laboració subscrit entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), i l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec).

Es tracta dels hotels de Benidorm Poseidón PlayaFlamingo Oasis, Les Dunes Comodor, Dynastic i Benidorm Centre i l’hotel de Gandia RH Bayren & Spa. Aquests establiments han rebut el «passaport» europeu que els assessora en la rehabilitació de les seues instal·lacions seguint les directrius d’eficiència energètica.

La metodologia Aldren és holística i es basa en quatre mòduls independents que avaluen l’eficiència energètica, la qualitat ambiental interior (relacionada amb la salut i el benestar) i el valor econòmic dels edificis abans i després de la seua rehabilitació.

L’anàlisi dels mòduls queda recollit en dues eines informatives: el Certificat Voluntari Europeu i el Passaport de Rehabilitació de l’Edifici.

Aquesta metodologia ha sigut testada en diversos edificis pilot de països com França, Eslovàquia, Itàlia o el Regne Unit. A aquesta xarxa de pilots se sumen els sis hotels de la Comunitat Valenciana que, juntament amb les antigues oficines de l’IVE, han servit d’escenari per a l’experimentació a Espanya.

Aquesta col·laboració es va materialitzar el desembre de 2018 gràcies a la signatura d’un conveni entre Hosbec i l’IVE.

Res feia presagiar en aquell moment que el sector seria tan durament colpejat mesos després per la COVID-19, però la seua irrupció no va paralitzar la investigació els resultats de la qual es van entregar el passat 15 d’abril, en un acte al qual van assistir representants dels sis hotels, Hosbec i IVE, així com personal del Centre científic i tècnic de l’edificació, CSTB de França, líders del projecte Aldren.

Et Pot Interessar