21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Oliva prepara l’operatiu de seguretat i vigilància per a la pròxima campanya citricola

– L’Ajuntament d’Oliva prepara la nova temporada agrícola en matèria de seguretat i vigilància en els camps de cultiu per a evitar robatoris

El regidor d’Agricultura Miquel Doménech s’ha reunit amb les forces de seguretat, el Grup ROCA, la Policia Local i la Guàrdia Civil, per a prendre noves mesures de vigilància en les zones rurals d’Oliva per a la campanya de cítrics 2020/2021, amb l’objectiu d’evitar robatoris i actes vandàlics.

S’ha establit un model de denúncia que facilitarà la tasca als nostres agricultors i que servirà per a millorar l’enllaç entre els nostres agricultors i l’administració. Des de l’ajuntament, es donaran facilitats als agricultors per a realitzar tràmits administratius, per a emplenar i presentar la denúncia.

Davant el bon començament de la temporada citrícola que es preveu de forma generalitzada, des de l’ajuntament d’Oliva es va instar a tots els responsables de la seguretat al  camp a mantindre i millorar totes les tasques perquè els agricultors puguen tindre a l’abast totes les ferramentes possibles per protegir-se davant de situacions dolentes al camp.

S’augmentarà el control dels equips ROCA de la guàrdia Civil, que són unitats específiques de la Guàrdia Civil per a lluitar contra els robatoris en els camps de cultiu. Aquests equips seran més estrictes amb les denúncies; per a tindre un major control, reforçaran la vigilància en aquelles zones que siguen problemàtiques o puguen estar condicionades a patir més robatoris, i es realitzaran serveis de prevenció i d’investigació en cada denúncia emplenada i presentada, i per últim es realitzaran inspeccions en peladores i mercats de forma més periòdica, per a detectar possibles orígens desconeguts de qualsevol producte agrícola.

“Des de la Regidoria d’Agricultura creiem que està en les nostres mans donar més seguretat als nostres agricultors, per això, és necessari augmentar el control i la vigilància en les zones rurals d’Oliva per a evitar robatoris durant la campanya de cítrics“. “Cal remarcar, que per a tindre una major seguretat i poder ser més eficients, per poder tindre el nostre camp lliure de robatoris, i amb una major seguretat, cal denunciar tots els actes delictius per poder tindre un control i fer un seguiment rigorós per evitar aquests casos dolents als nostres agricultors” afirma el regidor Miquel Doménech.

Es podrà denunciar aquest tipus d’actes vandàlics als següents números de telèfon: 062 (Emergències Guàrdia Civil) o 092 (Policia Local).

Articles relacionats