18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Oliva posa en marxa la policia de proximitat

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor, va anunciar dissabte, 30 de setembre,en la celebració de Sant Miquel, patró de la Policia Local, la posada en marxa de la policia de proximitat o policia de barri. Un nou model policial que permet conéixer de primera mà els problemes tant dels veïns com de la ciutat per tal d’ajudar a resoldre’ls, evitar l’absentisme escolar i garantir la seguretat pública. La mateixa policia de proximitat també servirà de reforç per al control del trànsit a l’entrada i l’eixida dels centres escolars.

Al seu discurs, l’alcaldessa també va agrair i felicitar a la Policia Local per la seua tasca, començant pel nou intendent, Francisco Miguel Ferrando Pastor, i també va donar l’enhorabona als agents que van estar reconeguts pel seu esforç i dedicació.

La celebració de Sant Miquel va incloure l’acte protocol·lari de presentació del cos policial i els vehicles, amb una visita a les noves instal·lacions policials. A continuació, al Centre Polivalent, es va celebrar la missa i l’acte institucional commemoratiu, on es van lliurar els reconeixements a diferents membres del cos policial i als companys recentment jubilats, per la seua trajectòria professional. L’acte va comptar amb la presència de representants de tots els grups de la Corporació municipal, Guàrdia Civil i associacions veïnals, culturals, festeres i esportives d’Oliva.

Pel que fa al nou servei de la policia de proximitat, dir que el poble s’ha dividit en dues zones, que tenen un agent designat cadascuna. De moment, componen la policia de barri dos policies a peu, més dues patrulles de seguretat ciutadana, que estan al carrer de dilluns a divendres de 7.30 a 14.30 h. En un futur està previst que el servei s’incremente a mesura que augmente la plantilla i la disponibilitat de la Policia Local.

A banda de vetlar pel compliment de les normes locals, autonòmiques i estatals, la policia de proximitat tindrà un paper preventiu, mediador i assistencial, amb les següents funcions:

-Trànsit: presència en col·legis, vehicles abandonats, regulació i accidents de trànsit i denúncies administratives.

-Seguretat: serveis preventius, serveis i visites en els centres cívics, col·legis i establiments, i visites a associacions de veïns.

-Activitats administratives: compliment de les ordenances municipals (sorolls, obres, gossos, neteja, venda ambulant, veladors, abocadors, etc.), donar la informació que els ciutadans sol·liciten i col·laborar en les campanyes periòdiques que es determinen.

-Activitats socials i de mediació: atendre situacions de problemàtica social i conflictes de convivència, conflictes familiars i veïnals, persones en necessitat, malaltes o en situació de desemparament, i mendicitat.

-Deficiències de la via pública: desperfectes en la calçada, danys o falta de senyalització, semàfors trencats o avariats, enllumenat públic, informes de senyalització horitzontal i vertical.

Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva: “Estem molt satisfets perquè ja ha començat a funcionar la policia de barri, tal com ens vam comprometre. Es tracta d’un model policial molt demandat, que permet un major contacte dels agents amb els veïns, que de segur ens ajudarà a resoldre de manera més eficient i col·laborativa els conflictes de seguretat i convivència que puguen haver-hi a la ciutat. A més ajudarà a evitar l’absentisme escolar i també conéixer més ràpidament les deficiències o necessitats de la ciutat, el mobiliari urbà o els carrers, el que segur ens possibilitarà ser més ràpids en la seua solució.”

Articles relacionats