OLIVA OBRI EL 8 DE GENERE LA RUTA DELS PORRATS DE LA MANCOMUNITAT

A la presentació de la ruta, que s’ha realitzat a la seu de la mancomunitat, ha participat el representant del consistori oliver en la ruta dels Porrats de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Pepe Salazar, també tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Oliva i regidor delegat de les àrees de Comerç, Mercats, Consum i Festes.

A la ruta també participaran els porrats de Benirredrà, La Font d’En Carròs, Potries, Ròtova, Tavernes de la Valldigna i l’Alqueria de la Comtessa.

“Dels porrats de gener, Sant Antoni és el primer”, diu el nostre refranyer popular, la qual cosa significa que la celebració de Sant Antoni Abat (17 de gener), inicia el calendari dels porrats valencians, que són diversos i se succeeixen al llarg de l’any.

Les celebracions també inclouen el dia de Sant Antoni, el 17 de gener, la tradicional benedicció d’animals i el repartiment del pa beneït, després de la missa a l’ermita de sant. A més d’un xicotet porrat tradicional, amb fruita seca i torrada i altres llepolies, a la plaça de Sant Roc.

Yolanda Balaguer Pericas nova alcaldessa d’Oliva