19.1 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Oliva ja prepara un pla de promoció turística per a executar una vegada superada la crisi del coronavirus

• L’augment de la visibilitat dels recursos turístics, la dinamització de l’hostaleria i les empreses turístiques i el foment de les sinergies entre les empreses de turisme actiu, comerç local i la gastronomia són els eixos principals del projecte

• Els objectius prioritaris amb els quals compta aquesta estratègia són la creació d’ocupació de qualitat, la dinamització social, la disponibilitat d’eines eficaces que augmenten la confiança i l’optimisme enfront de la recuperació

 La delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva ja s’ha posat en marxa per a desenvolupar un pla de Promoció, de cara a la recuperació del turisme, una vegada haja passat la crisi produïda pel coronavirus.

Aquesta crisi que afecta de ple al sector turístic i, per tant, a un dels motors econòmics més importants d’Oliva planteja un desafiament de recuperació dels mercats en l’àmbit nacional i internacional. Per això, des d’Oliva Turisme s’està desenvolupant un pla estratègic que ajude i promoga els potencials turistes a triar la ciutat comtal com a destinació vacacional.

En aquest sentit, l’objectiu del Pla Estratègic de Turisme 2020 és producte del consens i esforç conjunt entre: empresaris, Administració local, organismes públics implicats en el desenvolupament del turisme regional i de tot el seu teixit productiu. Els objectius prioritaris amb els quals compta aquesta estratègia són la creació d’ocupació de qualitat, la dinamització social, la disponibilitat d’eines eficaces que augmenten la confiança i l’optimisme enfront de la recuperació.

El projecte es basa en tres pilars fonamentals. D’una banda, l’augment de la visibilitat dels recursos turístics d’Oliva. I, per una altra, la dinamització de l’hostaleria i les empreses turístiques, amb accions que promoguen la desestacionalització; l’aposta per les activitats d’oci i temps lliure, dirigides a tots els públics; i el foment de les sinergies entre empreses de turisme actiu, hostaleria i comerç local per a generar activitats que promoguen els esdeveniments a la ciutat.

Per a la campanya de promoció s’han desenvolupat els elements que identifiquen a Oliva com una destinació turística diferenciada. Aquests elements es dirigeixen a enfortir la connexió emocional entre els visitants i la ciutat per a transmetre una experiència inoblidable o el plantejament de totes les activitats i productes que el visitant pot gaudir en l’àmbit esportiu, cultural o familiar.

A més, dins d’aquest pla de promoció i recuperació, s’està treballant en un conveni amb una companyia nacional especialitzada en indoors i outdoors training. Perquè, juntament amb les empreses locals del sector, es convertisca a Oliva en l’escenari d’aquestes activitats que ajudaran a dinamitzar el turisme actiu.

La promoció de la nostra gastronomia és una peça fonamental dins d’aquest pla de recuperació turística. Per això, ja s’està treballant en el desenvolupament de la Gran Mostra Gastronòmica, que se celebrarà del 5 al 12 d’octubre. En aquest gran esdeveniment gastronòmic estaran presents tots els productes típics de la cuina olivera, amb concursos, activitats culturals, degustacions i música durant tots els dies de la mostra.

“No sabem quin serà l’evolució d’aquesta crisi, però hem d’estar preparats per a tornar amb més força que mai”, per això, tal com ha comentat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat des del departament s’està treballant intensament per a posar a la disposició dels empresaris un pla estratègic que conjumine les aspiracions del sector turístic, hostaleria i comerç dirigit al fet que la recuperació siga la més ràpida possible.

Articles relacionats